Рис – це чудовий гарнір або основа для приготування самостійних ситних страв. В будь-якому випадку продукт спочатку потрібно відварити. Для цього більшість людей зазвичай використовують звичайну воду. Але це достатньо помилково.
Редакція FoodOboz розповість, як смачно відварити рис. Відмовтесь від класичного методу з водою.
Рис буде значно смачнішим та соковитішим, якщо відварити його на м'ясному бульйоні. Що б ви не готували – такий метод буде значно кращим.
Як правильно відварити рис на бульйоні
1. Рис промити.
2. Зварити класичний м'ясний бульйон зі спеціями. Він повинен бути досить наваристим.
3. Промитий рис висипати в каструлю.
4. Залити крупу звареним бульйоном у пропорції 1:2.
5. Зверху накрити кришкою.
6. Поставити варитись на плиту.
7. Коли закипить – зменшити вогонь до мінімального.
8. Варити рис, поки він не бути готовий повністю.
9. Після приготування кришку одразу не відкривати – залишити рис у каструлі на декілька хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Харчо з рисом
- Салат із рисом і тунцем
- Тефтелі з рисом у мультиварці