Українець Юрій Христензен у своєму Facebook поділився простим лайфхаком, як зберігати продукти у морозилці під час регулярних відключень світла. Його метод заснований на використанні солоної води у дволітрових пляшках.
Процес досить простий:
- Вам потрібно насипати у дволітрову пляшку 6 столових ложок солі з гіркою. "Без фанатизму – якщо сіль злиплася, і гірка вийшла великою, то струшуємо зайве", – пише Юрій.
- Наливаєте у пляшку води так, щоб згори залишалося 5 см повітря. Розбовтуєте вміст і кладете в морозилку.
- Через час повторюєте процес ще для кількох пляшок. Теж "без фанатизму", даючи в проміжках "відпочити" компресору холодильника.
Тепер, як це працює:
Солона вода замерзає при -6°C. При поміщенні пляшки в морозилку вона швидко остигає до цієї температури, а потім довго замерзає. Коли відбувається відключення світла, пляшка швидко нагрівається до -6°C та підтримує цю температуру за рахунок танення солоної води.
"Кожні 3 столові ложки солі зі стандартною "гіркою" на 2 л води дають приблизно 5% NaCl по масі", – додає він.
Цей метод досить ефективний і дозволить продовжити час збереження продуктів у морозильній камері під час відключення світла.
Вам буде цікаво дізнатися, комари уникатимуть вас за кілометр: натуральні засоби допоможуть забути про комах до кінця літа
Читайте також: вода, сода та розчин: три найкращі способи "відродити" улюблену пару білих кросівок