Пшонка би позаздрив: у Львові за шалену суму продають квартиру пособника ФСБ
Пшонка би позаздрив: у Львові за шалену суму продають квартиру пособника ФСБ

Пшонка би позаздрив: у Львові за шалену суму продають квартиру пособника ФСБ

Інтер’єр квартири з ремонтом у стилі бароко зберігся відтоді, коли там проживав Свістунов.

У Львові виставили на продаж п’ятикімнатну квартиру в центрі, у якій до 2014 року мешкав російський пропагандист, лідер партії "Русский блок" Олександр Свістунов. За цією адресою була зареєстрована і його ГО "Русское движение Украины".

Про це повідомляє Zaxid.net.

Навесні 2014 року Свістунов втік з України до окупованого Криму і зараз перебуває в офіційному розшуку. Теперішня власниця Галина Дворянин, яка займається здаванням житла в оренду, продає квартиру на вул. Новаківського за 950 тис. дол.

Оголошення про продаж колишньої квартири Свістунова з’явилося на сайті оголошень OLX на початку червня і його переглянули тисячі користувачів.

Квартира №4 розташована на другому поверсі чотириповерхового будинку – пам’ятки архітектури у стилі неокласицизму початку XX сс. Загальна площа помешкання сягає 211 кв. м і складається з п’яти кімнат та кухні. Вартість цього житла – 950 тис. дол. (4500 дол. за 1 кв. м).

"У квартирі зроблено ремонт за авторським проектом в стилі бароко. Залишаються оригінальні італійські меблі, люстри, предмети декору та вмонтована побутова техніка. Є відеоспостереження та сигналізація. Підходить як для проживання, так і для бізнесу", – йдеться в тексті оголошення.

Читайте провідні новини дня:

  • Сюрпризи виборів до Європарламенту: небезпечний тріумф Ле Пен, розділена Німеччина та принизлива поразка Шольца і Макрона
  • "Схожу замість вас в магазин, якщо боїтесь ТЦК": в Україні почали дивно заробляти на мобілізації
  • До України привезли євро, за які "нічого не можна купити": що це за купюра і кому вона потрібна

Дані з Державного реєстру речових прав свідчать, що від травня 2014 року власницею згаданої квартири є львів’янка, ФОП Галина Дворянин. Вона займається здаванням квартир в оренду.

Син Дворянин підтвердив виданню, що у квартирі до 2014 року проживав Свістунов. Житло було записана на доньку пропагандиста Олену Свістунову, яка продала нерухомість Галині Дворянин.

Син власниці квартири повідомив, що інтер’єр квартири з ремонтом у стилі бароко зберігся відтоді, коли там проживав Свістунов.

Що відомо про Олександра Свістунова

  • 77-річний Олександр Свістунов народився у Львові, навчався на історичному факультеті Львівського університету імені Івана Франка.
  • Він очолював партію "Русский блок" та керував ГО "Русское движение Украины".
  • Потягом 2006-2014 рокив був депутатом Верховної Ради Криму.
  • Свістунов 2014 року виїхав до Бахчисараю, де продовжив колабораційну діяльність. Його кримські соратники 2021 року заявляли, що колаборант залишився без грошей, і оголошували збір для допомоги.

За неофіційною інформацією, під час проживання Свістунова у Львові одним з його основних джерел доходів був конвертаційний бізнес. Колаборанта 2012 року навіть затримували працівники СБУ через підозри в організації фіктивного бізнесу та шахрайстві. Тоді соратники Свістунова заявляли про політичне переслідування і просили допомоги в посольства Росії.

У січні 2024 року СБУ заочно повідомила про підозру Свістунову за виправдовування збройної арегресії Росії та пособництво державі-агресору. За даними української спецслужби, саме Свістунов допоміг ФСБ знайти і завербувати агента Олександра Косторного, який у березні 2022 року скоригував ракетну атаку росіян по Яворівському полігону.

До слова, у травні на Київщині виставили на продаж триповерховий "палац", який раніше належав ексгенпрокурору-втікачу Віктору Пшонці. Маєток привели до ладу і повернули йому відблиск колишньої "розкоші".

  • Мільйон доларів за трикімнатну квартиру: у Львові виставили на продаж незвичайне житло (фото)
  • Кому в Україні належить майно коханки Януковича Полежай: подробиці скандального розслідування ТСН
  • Скільки коштує однокімнатна квартира в містах України: де купити найдешевше
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader