Що буде, якщо почати їсти більше апельсинів: усі переваги
Що буде, якщо почати їсти більше апельсинів: усі переваги

Що буде, якщо почати їсти більше апельсинів: усі переваги

Апельсини корисні не лише завдяки вмісту вітаміну С. Цитрусові також мають інші переваги для здоровʼя, зокрема, сполуки для боротьби з раком.

Про це повідомили в health. Експерти зауважили, що апельсини містять калій та фосфор, речовини, що допомагають запобігти хронічним захворюванням.

Користь споживання апельсинів:

Покращення травлення

Апельсин містить клітковину, яка допомагає в травленні, регулює рівень цукру в крові, підтримує регулярне випорожнення кишківника. Варто памʼятати, що занадто велика кількість клітковини може викликати розлад шлунково-кишкового тракту.

Зменшення жиру

Клітковина допомагає знизити рівень холестерину та вісцеральний жир. Згідно з дослідженням 2022 року, у людей, що збільшили споживання клітковини, зменшилася маса тіла та вісцеральний жир. Тоді як надлишок вісцерального жиру збільшує запалення та ризик хронічних захворювань, а саме діабету другого типу, високого кровʼяного тиску та деяких видів раку.

Також зменшити жирову масу допомагають флавоноїди, що містяться в апельсинах.

Підтримка імунної системи

Середній апельсин містить майже 100% щоденної норми вітаміну С, який підтримує імунну систему. Також цей вітамін потрібен для вироблення колагену. 

Допомога в засвоєнні заліза

Вітамін С допомагає засвоювати залізо, нестача якого може призвести до втоми організму. 

Захист від хронічних захворювань

Флавоноїди мають антиоксидантні, протизапальні, противірусні та протимікробні властивості. Згідно з дослідженням, антиоксиданти допомагають захистити клітини від пошкоджень. Тоді як окислювальний стрес може призвести до запалення.

Зниження ризику раку

Флавоноїди в цитрусових шкірках допомагають запобігти зростанню та поширенню ракових клітин.

Покращення когнітивних функцій

Споживання цитрусового соку покращує когнітивні функції в літніх людей. 

Раніше OBOZ.UA розповідав проhttps://healthnews.obozrevatel.com/ukr/bazilik-korisni-vlastivosti-ta-perevagi-dlya-zdorovya.htm користь базиліку для здоровʼя людини.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader