Ляшко заявив, що інсульти в Україні помолодшали на 10-15 років на тлі війни і стресу
Ляшко заявив, що інсульти в Україні помолодшали на 10-15 років на тлі війни і стресу

Ляшко заявив, що інсульти в Україні помолодшали на 10-15 років на тлі війни і стресу

Війна Росії проти України має великий вплив на громадян. Зокрема, вона стала причиною молодшання хвороб, серед яких й інсульти. 

До цього призводять викликані війною стреси. Про це на конференції з відновлення України (URC2024) у Берліні заявив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко, передає "Інтерфакс-Україна". 

За його словами, зараз такі хвороби як інсульт "отримує зовсім інша вікова категорія". Ця статистика підтверджує проведені раніше дослідження щодо взаємозвʼязку між стресами війни та інсультами у більше молодих людей. 

"Я можу зараз зайти в дискусію і показати цифри зростання інсультів, до якого призводять саме стресові ситуації, в яких ми перебуваємо. Ми вже сьогодні можемо підтвердити дослідження минулих років, що в країні, де триває війна, інсульти молодшають на 10-15 років", – сказав Ляшко. 

Як повідомляв OBOZ.UA, нещодавнє дослідження відкрило тривожний зв'язок між замінниками цукру та підвищеним ризиком серцевих захворювань та інсульту. Наявні дані свідчать про те, що штучні підсолоджувачі не тільки не приносять користі, але й можуть завдати шкоди.

Також ми писали про те, як кава може знизити ризик інсульту. 

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader