ДТЕК Ахметова та американська Honeywel домовилися про зміцнення енергетичного сектору України
ДТЕК Ахметова та американська Honeywel домовилися про зміцнення енергетичного сектору України

ДТЕК Ахметова та американська Honeywel домовилися про зміцнення енергетичного сектору України

Американська компанія Honeywell і група ДТЕК підписали угоду про поглиблення співпраці для розвитку енергетичної інфраструктури в умовах повномасштабної війни в Україні.

Про це йдеться в повідомленні компанії Ріната Ахметова.

Меморандум про стратегічне співробітництво, підписаний на Ukraine Recovery Conference у Берліні, створює основу, яка дозволить компаніям сприяти зміцненню української енергетики, розширенню можливостей ДТЕК із накопичення енергії та впровадженню передових рішень у сфері нафто- та газопереробки.

Співпраця Honeywell та ДТЕК в Україні розпочалася ще у травні 2021 року, коли компанії запустили першу в Україні систему накопичення енергії в Енергодарі.

Угоду підписали Максим Тімченко, генеральний директор ДТЕК, та Пшемек Шудер, президент компанії Honeywell у Центральній та Східній Європі, у присутності Джеффрі Паєтта, помічника Державного секретаря США з питань енергетичних ресурсів.

"Масштабні міжнародні партнерства – це фундамент для відновлення України, і сьогоднішня заява є прикладом того, що Україні зараз потрібні дії, а не слова. Наша енергосистема перебуває під постійною загрозою, і я глибоко вдячний компанії Honeywell за її непохитну підтримку у відновленні та створенні нової енергосистеми. Я впевнений, що розширення співпраці з компанією Honeywell ознаменує нову фазу в процесі відновлення України та зміцнить її енергетичну безпеку й економічний потенціал", – цитує прес-служба слова генерального директора ДТЕК Максима Тімченка.

Згідно з умовами Меморандуму, ДТЕК та Honeywell домовилися працювати над відновленням та максимізацією потужностей ДТЕК, які було пошкоджено внаслідок російських атак на енергетичну інфраструктуру України. А також над впровадженням систем накопичення енергії компанії Honeywell.

"Відповідно до нашого портфоліо, що передбачає орієнтацію на три глобальні мегатренди, а саме автоматизацію, енергетичний перехід і майбутнє авіації, компанія Honeywell є новатором у впровадженні технологій, які прискорюють перехід та автоматизацію енергетичного сектору. Ми прагнемо підтримувати нагальні потреби галузі вже сьогодні, від стійкості – до оптимізації, і нам приємно розширювати співпрацю з ДТЕК, яку ми високо цінуємо, для спільного пошуку нових шляхів підтримки поточних та довгострокових енергетичних потреб України", – наголосив Пшемек Шудер, президент компанії Honeywell у Центральній та Східній Європі.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader