Сезон молодої картоплі у розпалі. Щоб такий продукт вийшов дійсно смачним – його потрібно правильно готувати, а також зберігати. В цьому вам допоможуть декілька простих порад.
Редакція FoodOboz розповість про основні помилки під час приготування та вживання молодої картоплі. Все максимально просто.
Не варто чистити шкірку
В молодої картоплі тонка та майже прозора шкірка, і в ній досить багато вітамінів. Тому чистити овоч – це досить велика помилка. І смажити, і запікати, і відварювати картоплю можна просто у шкірці. Це також зекономить час, тому що овоч потрібно просто помити.
Не їжте картоплю із зеленими ділянками
В зелених ділянках картоплі накопичуються токсини, тому їсти такий овоч вже не можна.
Їжте картоплю лише на обід
Такий продукт, як картопля, не підходить для сніданку або вечері. Такий продукт достатньо калорійний, тому найкраще його вживати саме на обід.
Не залишайте картоплю на потім
Не варто довго зберігати готову картоплю в холодильнику. Робіть невелику порцію.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Запіканка з картоплі
- Деруни з картоплі
- Закуска з картоплі з оселедцем та цибулею