5 вправ, які є важливими для довголіття: включіть їх у щоденні тренування
5 вправ, які є важливими для довголіття: включіть їх у щоденні тренування

5 вправ, які є важливими для довголіття: включіть їх у щоденні тренування

Регулярні фізичні вправи мають важливе значення для здорового довголіття, і вони можуть мати численні переваги для літніх людей. Фізичні вправи не лише допомагають зберегти мобільність і здоров'я, але й сприяють загальному щастю. За словами Eatthis, дослідження, опубліковане в Американському журналі профілактичної медицини, підкреслює важливість включення щоденної швидкої ходьби у свій розпорядок дня для підтримки активного способу життя та полегшення симптомів артриту, болю в суглобах і скутості м'язів.

1. Присідання

Присідання - це виняткова вправа для людей будь-якого віку, особливо для літніх людей. Ці рухи задіюють м'язи преса та ніг, покращують поставу та рівновагу, а також допомагають підтримувати щільність кісткової тканини. Цікаво, що дослідження, опубліковане в журналі Frontiers in Neuroscience, припускає, що присідання можуть покращити здоров'я мозку, стимулюючи вироблення нейронів, пов'язаних з навчанням і контролем стресу.

2. Вільна вага

Включення вправ з вільною вагою у свій розпорядок дня має вирішальне значення для людей похилого віку. Жим на плечі, скручування на біцепс і розгинання на трицепс - чудові варіанти. Підтримка м'язової маси з віком має численні переваги для здоров'я.

3. Швидка ходьба

Не варто недооцінювати користь швидкої ходьби, оскільки вона має безліч переваг для літніх людей. Регулярні прогулянки в помірному темпі зміцнюють серце, загострюють розум і сприяють зміцненню кісток. Дослідження, опубліковане в Proceedings of the National Academy of Sciences, свідчить, що ходьба покращує пам'ять у літніх людей і навіть збільшує розмір гіпокампу - ділянки мозку, що відповідає за пам'ять.

4. Випади

Випади - це не тільки вправа на опір, але й функціональний рух, який допомагає розвивати силу нижньої частини тіла та повсякденну мобільність. Healthline припускає, що випади можуть навіть виправляти перекоси та дисбаланс тіла, покращуючи поставу та сприяючи схудненню.

5. Віджимання

Віджимання - класична та ефективна вправа для розвитку загальної сили та серцево-судинної системи. Нещодавнє дослідження, опубліковане в JAMA Network Open, вказує на те, що чоловіки, які можуть виконати 40 віджимань протягом 30 секунд, мають знижений ризик розвитку серцевих захворювань, а також інфарктів та інсультів. Віджимання розвивають м'язи, прискорюють метаболізм, спалюють жир і забезпечують тренування всього тіла, не вимагаючи ніякого обладнання.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, щорегулярні фізичні вправи можуть допомогти полегшити депресію. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader