Абрикосовий пиріг із сирною начинкою: коли вже не знаєш, куди подіти сезонні фрукти
Абрикосовий пиріг із сирною начинкою: коли вже не знаєш, куди подіти сезонні фрукти

Абрикосовий пиріг із сирною начинкою: коли вже не знаєш, куди подіти сезонні фрукти

Зараз триває сезон абрикосів. Вони продаються за доступною ціною, а отже, є одними із найпопулярніших сьогодні фруктів. Тому слід мати на озброєнні багато цікавих рецептів із використанням абрикосів.

Фудблогерка Ліза Глінська розповіла рецепт приготування абрикосового пирогу із сирною начинкою, який дуже легко втілити в життя. В Instagram вона також зазначила, що в цьому рецепті можна використовувати сливи.

Абрикосовий пиріг із сирною начинкою: коли вже не знаєш, куди подіти сезонні фрукти

Інгредієнти для пісочної крихти

  • Борошно – 50 гр
  • Цукор – 30 гр
  • Вершкове масло 62% – 30 гр
  • Сіль

Інгредієнти для тіста

  • Вершкове масло 62% - 100 гр
  • Яйця – 100 гр
  • Борошно – 100 гр
  • Розпушувач – 5 гр
  • Цукор – 80 гр
  • Ванільний цукор – за смаком

Інгредієнти для сирної начинки

  • Сир – 350 гр
  • Яйця – 2 шт
  • Сметана 10-15% – 150 гр
  • Цукор – 80 гр
  • Абрикоси – 350 гр

Спосіб приготування

1. Готуємо крихту. Змішуємо борошно, цукор, сіль.

2. Додаємо холодне вершкове масло, робимо пісочну крихту. Ставимо в морозильну камеру.

Абрикосовий пиріг із сирною начинкою: коли вже не знаєш, куди подіти сезонні фрукти

3. Готуємо тісто. Збиваємо м'яке вершкове масло, додаємо цукор та ванільний цукор, перемішуємо.

4. Додаємо яйця кімнатної температури. Перемішуємо.

5. Перемішуємо борошно з розпушувачем. Додаємо і перемішуємо до однорідної консистенції.

6. Готуємо сирну начинку. Змішуємо всі інгредієнти і збиваємо до однорідної консистенції.

7. Беремо форму, діаметром 20-22 см. На дно пергамент, сторони форми змащуємо вершковим маслом.

8. Викладаємо тісто і розрівнюємо його. Викладаємо сирну начинку. І далі половинки абрикосів. Посипаємо пісочною крихтою.

Абрикосовий пиріг із сирною начинкою: коли вже не знаєш, куди подіти сезонні фрукти

9. Відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 170 градусів, 45-50 хвилин.

10. Залишаємо на 2-3 години до охолодження.

На OBOZ.UA можна ознайомитись і з іншими рецептами пирогів:

  • Пиріг на молоці
  • Тертий пиріг
  • Пиріг з варенням
Джерело матеріала
loader
loader