Стрілки – саме так називаються часникові бутони, які не розкрилися. Для того, щоб цибулина розкрилася, стрілки зрізають. Але викидати цю частину не варто, тому що вона дуже смачна та поживна.
Про те, як можна заморозити часникові стрілки на зиму і що з них приготувати, розповіла фудблогерка Дарія з ніком treskablog в Instagram. Заготівля дуже універсальна і її можна використовувати в багатьох стравах.
Інгредієнти (пропорції достатньо умовані – все залежить від ваших смакових вподобань):
- часникові стрілки
- кріп
- декілька столових ложок олії
- декілька дрібок солі
Спосіб приготування:
1. Часникові стрілки перебрати та промити.
2. Поєднати з рештою інгредієнтів.
3. Збити у блендері або перекрутити через м'ясорубку.
4. Порозкладати отриману масу в формочки для льоду.
5. Поставити у морозильну камеру.
6. Перекласти у пакет.
Як можна використовувати таку заготівлю
1. Додавати у кашу взимку.
2. Обсмажити курку, додати сметану і 4-5 кубиків.
3. Додавати в пироги з тістом філо.
Переваги використання, коли вимикають світло
Зробіть невелику кількість такої заготівлі і ви побачите, що навіть коли вона розморозиться – ви зможете знайти такій їжі застосування. Без замороження або після нього часникові стрілки можуть стояти в холодильнику тиждень.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані гриби з гірчицею і часником
- Смажені стегенця з часником
- Гострі квашені огірки з часником