Як вуглеводи впливають на скидання зайвої ваги: що варто знати
Як вуглеводи впливають на скидання зайвої ваги: що варто знати

Як вуглеводи впливають на скидання зайвої ваги: що варто знати

Вуглеводи, група продуктів харчування, яку багато хто вважає шкідливою, опинилися під пильною увагою через їхній потенційний вплив на нашу талію. Однак останні дослідження показують, що не всі види однаково впливають на вагу. За словами Eatthis, попри популярність низьковуглеводних і кетогенних дієт, розуміння відмінностей між різними джерелами вуглеводів є надзвичайно важливим.

Покращення метаболізму

Всупереч поширеній думці, перехід на низьковуглеводну дієту не завжди може бути рішенням для схуднення. 16-тижневе клінічне дослідження, проведене Комітетом лікарів за відповідальну медицину, показало, що люди, які дотримувалися низькокалорійної рослинної дієти зі збільшеним споживанням вуглеводів, насправді втратили більше ваги, ніж їхні колеги, які продовжували споживати тваринні білки.

Зменшення небезпечного вісцерального жиру

Вуглеводи можуть відігравати певну роль у боротьбі з особливо шкідливим типом жиру, який називається вісцеральним, і який пов'язаний з такими захворюваннями, як хвороби серця та діабет. У людей, які дотримувалися дієти з високим вмістом вуглеводів рослинного походження, спостерігалося значне зменшення вісцерального жиру, що сприяло покращенню загального стану здоров'я та самопочуття.

Зменшення здуття живота

Дієта, багата на вуглеводи з високим вмістом клітковини, може допомогти вирішити незручну проблему здуття живота. Дослідження, опубліковане в журналі Clinical and Translational Gastroenterology у 2020 році, показало, що люди, які дотримувалися дієти з високим вмістом вуглеводів і клітковини, відчували менше здуття живота порівняно з тими, хто дотримувався планів харчування, багатих на білки або ненасичені жири.

Потенційний вплив на видимий жир на животі

Хоча багата на вуглеводи дієта може мати свої переваги, дослідження також показали потенційний зв'язок з видимим жиром на животі. Дослідження 2015 року, опубліковане в Journal of Nutrition, показало, що після схуднення люди, які дотримувалися низьковуглеводної дієти, мали на 4,4% менше жирової маси, ніж ті, хто дотримувався дієти з високим вмістом вуглеводів і низьким вмістом жиру. Для тих, хто прагне зменшити свою талію, усвідомлення звичок, які сприяють утворенню жиру на животі, стає вирішальним.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, як змінити свій план схуднення, щоб досягти стабільних результатів.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader