Поки США зволікали: Словенія таємно відправила в Україну бронемашини і безпілотники, — ЗМІ
Поки США зволікали: Словенія таємно відправила в Україну бронемашини і безпілотники, — ЗМІ

Поки США зволікали: Словенія таємно відправила в Україну бронемашини і безпілотники, — ЗМІ

За словами журналістів, крім важкого озброєння, Словенія також відправила Україні автоматичні гвинтівки, боєприпаси і каски.

Поки США затримував військову допомогу, Словенія таємнопередала Україні 26 бойових бронемашин (BOV), три БМП, а також партію БПЛА. Про це з посиланням на свої джерела пише 24ur.com.

У матеріалі йдеться, що йдеться про 20 BOV з кулеметом калібру 12,7 мм, а також ще 6 BOV 3х20 мм.

Видання пише, що, враховуючи масштаби країни, Словенія передала Україні дуже великий обсяг військової допомоги. Так, крім важкого озброєння, вона також відправила автоматичні гвинтівки, боєприпаси і каски.

Повідомляється, що нещодавно Словенія приєдналася до ініціативи Чехії щодо спільних закупівель великокаліберних боєприпасів за межами Євросоюзу для України, на що уряд виділив один мільйон євро.

Військова допомога від Словенії

Що таке BOV

За словами журналістів, BOV було створено для Югославської народної армії. Вона також призначена для використання поліцейськими підрозділами й для боротьби з масовими заворушеннями. Автомобіль підходить для будь-яких погодних умов, для руху дорогами з твердим покриттям і пересіченою місцевістю. Для самооборони автомобіль озброєний кулеметом, а також може стріляти сіткою.

Нагадаємо, у НАТО відповіли на можливість застосування F-16 для ударів по Росії. Так, генсек Єнс Столтенберг заявив, що Україна має законне право на використання зброї, яку надали західні партнери, для ударів по військових об'єктах у РФ.

Також глава Міноборони Канади Білл Блер заявив, що його країна передасть Україні понад 2000 ракет CRV7. Він також анонсував відправку ЗСУ боєприпасів до стрілецької зброї, а також 29 дистанційних систем озброєння для використання на легкоброньованій техніці.

Теги за темою
Україна війна Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader