Росіяни ошукали китайську компанію на $20 мільйонів - Bloomberg
Росіяни ошукали китайську компанію на $20 мільйонів - Bloomberg

Росіяни ошукали китайську компанію на $20 мільйонів - Bloomberg

Велика китайська державна компанія зазнала збитків на $20 мільйонів через шахрайство російських партнерів.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Bloomberg із посиланням на власні обізнані джерела.

“Величезний державний китайський трейдер сировинних товарів зазнав збитків, коли партія міді із Росіїна майже $20 мільйонів зникла, породивши занепокоєння щодо шахрайства”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що китайська компанія “Wuchan Zhongda Group Co” торік придбала 2 тисячі тонн обробленої міді у російського металургійного комбінату. Партія мала прибути до китайського порту ще минулого місяця, однак цього не трапилося. “Натомість метал було оформлено як значно дешевший граніт, й, вірогідно, доправлено у Туреччину, відповідно до даних судноплавної компанії, яка здійснювала транспортування”, - стверджує Bloomberg.

Представники ошуканої китайської компанії відвідали Росію, намагаючись провести розслідування, однак їм навіть не вдалося дізнатися місцезнаходження металургійного заводу. “Китайські компанії, стурбовані цим інцидентом, почали проводити внутрішні перевірки власних контрактів із партнерами”, - зауважує агентство.

Як повідомляв Укрінформ, у середу уряд США у взаємодії із партнерами по G7 оголосив про введення санкцій проти понад 300 фізичних та юридичних осіб у Росії та третіх країнах, які забезпечують підтримку її воєнної машини.

Фото: Bloomberg

Теги за темою
Росія Китай Індія
Джерело матеріала
loader
loader