Якщо ви хочете приготувати смачний, літній та дуже ніжний та легкий десерт, ідеальним варіантом буде панна-котта.
Кулінар поділилася в Instagram рецептом дуже ніжного, смачного літнього десерту, основа якого – вершки та полуниця.
Інгредієнти:
- 8 г желатину + 60 г води
- 500 г 33% вершків
- 70 г цукрової пудри або згущеного молока + 10 г ванільного цукру
- 8 г желатину + 60 г води
- 300 г свіжих ягід – полуниці, вишні чи інші
- 2-3 ст.л цукру
Спосіб приготування:
1. Залийте водою желатин, залиште набухнути.
2. Збийте жирні вершки з цукровою пудрою,
3. Розтопіть набухший желатин і влийте у вершки, додайте ванільний цукор, розмішайте і налийте креманками. Залишіть у холодильнику до застигання.
4. Ягідний шар: у каструлю всипте цукор та свіжі промиті ягоди. Перемішайте та доведіть до кипіння, проваріть 3-4 хвилини. Дайте трохи охолонути.
5. Додайте желатин до ягод, добре вимішайте, щоб желатин не збився в грудочки. Дайте охолонути до ледь теплого стану, і тоді перекладіть у креманки, на вже застиглий білий шар.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Тістечко "Літо"
- Заварні тістечка
- Флан