Як доглядати за шкірою навколо очей: корисні поради
Як доглядати за шкірою навколо очей: корисні поради

Як доглядати за шкірою навколо очей: корисні поради

Шкіра навколо очей дуже тонка і делікатна, тому вона чутливіша, ніж решта обличчя і запросто видає наші секрети – коли ми не виспались, перебрали напередодні з алкоголем, хворіємо, тощо. До того ж, вона першою видає ознаки старіння, дехто вважає, що це псує всю красу.

Так відбувається тому, що шкіра навколо очей не має такої кількості сальних залоз та колагену, як решта обличчя та тіла. Саме через це, кажуть дерматологи, вона потребує особливого підходу в догляді. OBOZ.UA зібрав основні поради з цього приводу. На щастя, існує безліч продуктів для зони навколо очей – сироватки, креми, олії та інші засоби. І почати ними користуватись ніколи не пізно.

Як зменшити зморшки

Гусячі лапки – сітку дрібних зморшок навколо очей – називають ще зморшками від посмішки і ознакою щасливого життя. Проте, не всі раді їх появі. Зменшити такі прояви допоможуть засоби з ретіноїдами. Вони можуть стимулювати вироблення колагену у шкірі, допомагаючи розгладити деякі зморшки. Проте засоби з високою концентрацією ретиноїдів наносити потрібно дуже обережно – за межами очної ямки.

Незалежно від того, чи ви використовуєте ретиноїд сильної дії чи у косметичній концентрації, починайте його використовувати з нанесення зовсім невеликої кількості на обмежену зону. Це потрібно, щоби не викликати сильну реакцію шкіри. Якщо все гаразд, поступово збільшуйте дозу та область застосування.

Якщо ви не переносите ретиноїди, подумайте про пептидний крем для очей, який також може стимулювати вироблення колагену. Не забувайте захищати свою шкіру, наносячи засіб із SPF широкого спектру з коефіцієнтом 50 і більше.

Як прибрати темні кола

Така проблема, як темні кола, далеко не завжди є наслідком браку сну. Основними винуватцями появи кіл є надлишок пігменту на шкірі та запалість навколо очей, що виникають із віком. Щоби визначити причину проблеми, встаньте перед дзеркалом при яскравому світлі. Обережно затисніть трохи темної шкіри і потягніть її трохи вперед. Якщо тон шкіри при цьому залишиться темним, це означає, що вся справа у пігменті. Якщо ж вона посвітлішає, причина у тому, що западини навколо очей створюють тіні.

Прибрати зайву пігментацію допоможе крем для очей з вітаміном С. Він знижує вироблення меланіну – пігменту шкіри. Краще обирайте такий крем, упакований в тюбик або флакон з помпою, а не в банку. Це допоможе зберегти ефективність вітаміну С. Застосовувати засіб доведеться курсом – наносити його щодня впродовж декількох місяців. І постарайтесь не терти очі, постійне тертя може спровокувати вироблення більшої кількості меланіну.

Запалість в зоні очей виникає, коли шар жиру у цій зоні починає з віком зменшуватись. Западина робиться глибшою, а тіні більш виразними. Повернути об’єм шкірі під очима допоможе засіб з гіалуроновою кислотою. І не забувайте пити достатньо води. Хоча застосована всередину рідина не зволожить шкіру безпосередньо, вона все ж зробить тканини тіла більш наповненими, а запалість менш вираженою.

Прибираємо набряки

Якщо ви довго плакали, вживали на ніч алкоголь, перебрали з солоною їжею на вечерю чи через певні стани здоров’я, такі як сезонна алергія, ваші очі можуть виглядати набряклими. В останньому випадку прибрати набряк допоможе антигістамінний препарат. І обов’язково подбайте про те, щоби подушка, на якій ви спите, була чистою – пил у ній може посилювати проблему.

Для негайного усунення набряків будь-якої природи нанесіть крем для очей з кофеїном. Він має протизапальну дію та допомагає звужувати кровоносні судини. Це прибере зайву рідину з-під шкіри.

Ефективними можуть бути патчі для очей від набряків або звичайний прохолодний компрес, оскільки низькі температури звужують кровоносні судини. Тільки не забудьте, коли ви робите такий компрес, підняти голову, щоб забезпечити дренаж рідини. Якщо ви схильні до набряків, щоденне використання крему для очей з ретинолом допоможе зміцнити шкіру, і проблема стане менш помітною.

Раніше OBOZ.UA розповідав про чотири головних секрети догляду за губами.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader