Чому коричневий рис корисніший за білий: ви здивуєтесь
Чому коричневий рис корисніший за білий: ви здивуєтесь

Чому коричневий рис корисніший за білий: ви здивуєтесь

Коричневий рис корисний для здоровʼя людини завдяки вмісту поживних речовин. Зокрема, він є джерелом вуглеводів та клітковини.

Про це повідомили в health. Експерти зауважили, що коричневий рис корисніший за білий. Він має переваги для здоровʼя серця, допомагає контролювати рівень цукру в крові та підтримує здорову вагу.

Коричневий рис багатий вітамінами та незамінними жирними кислотами. Також він містить марганець, магній, мідь, фосфор тощо.

Користь споживання коричневого рису:

Підтримка ваги

Згідно з дослідженням, коричневий рис не повʼязаний зі збільшенням ваги через японців. Тоді як ті, хто споживав білий, набрали зайві кілограми.

Джерело антиоксидантів

Коричневий рис містить багато типів антиоксидантів – фенольні сполуки, флавоноїди, антоціани. Вони допомагають захистити клітини від пошкоджень, повʼязаних зі збільшенням ризику діабету другого типу, ожиріння, раку та серцевих захворювань.

Контроль рівня цукру в крові

Це може бути повʼязано з висівками, через які організму потрібно більше часу для перетравлення коричневого рису.

Підтримка здоровʼя серця

Коричневий рис може допомогти знизити фактори (високий рівень ліпідів у крові, холестерин, тиск), повʼязані з ризиком серцево-судинних захворювань, а саме гіпертонії, хвороби серця, серцевого нападу та інсульту.

Раніше OBOZ.UA розповідав, чому потрібно почати їсти фісташки.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader