Якщо під рукою немає капусти, але хочеться з'їсти голубців, пропонуємо вам 10 варіантів, чим її можна замінити.
Начинку при цьому ви можете залишити традиційну, всі ці варіанти будуть чудово смакувати з фаршем (свинячий чи яловичий), рисом, смаженою цибульою та спеціями.
Наприклад, в азейбарджанській кухні можна зустріти цікаву національну страву долма. Вона схожа на звичні нам голубці, але начинка загортається у виноградне листя.
Також ви можете спробувати замінити капусту для голубців такими 10 варіантами:
- листя ревеню — вони дадуть страві додаткової кислинки;
- пекінська чи савойська капуста — у цьому разі вам не потрібно додатково проварювати листя, адже ця капуста більш м'яка і ніжна;
- листя буряка;
- листя хрону;
- листя малини;
- листя смородини;
- кропива — тільки не забудьте її перед цим ошпарити окропом, щоб вона не пекла;
- кінський щавель;
- мангольд.
Останнім надзвичайно літнім варіантом можна назвати кабачки. Для приготування страви вам знадобиться десь 1-2 плоди. Їх потрібно нарізати тонкими смужками, в які загортається начинка, наче у рулет. Такі "кабачкові" голубці потрібно викласти у форму для запікання, приготувати томатну пасту, якою потім залити майбутню страву. Тушкувати їх потрібно до готовності у розігрітій до 180 градусів духовц приблизно 40 хвилин. Якщо любите сир, можна притрусити натертим вже готову страву і поставити в духовку ще на 10 хвилин, щоб продукт зарум'янився.