Зеленський анонсував другий Саміт миру: коли він може відбутися
Зеленський анонсував другий Саміт миру: коли він може відбутися

Зеленський анонсував другий Саміт миру: коли він може відбутися

Президент України Володимир Зеленський заявив, що після завершення першого Саміту миру минуть «місяці, а не роки» до проведення наступного саміту. Деякі країни вже висловили свою зацікавленість у його проведенні. Про це Зеленський сказав під час підсумкової пресконференції за результатами саміту у Швейцарії.

За його словами, за підсумками першого саміту країни будуть працювати у групах щодо окремих питань досягнення миру в Україні. І коли план дій для цього буде готовий, а «кожен крок – пропрацьованим», може відбутися наступний саміт.

«Ми не маємо часу на довготривалу роботу. Рух до миру означає діяти швидко. Підготовка займе місяці, а не роки», – зазначив глава держави і додав, що Україна почала перемовини з тими країнами, які висловили інтерес до проведення другого саміту.

«Ми почали переговори з ними. Я впевнений, що вибір матиме справді глобальне значення», – підкреслив президент.

Зазначимо, що Путін напередодні Глобального саміту миру озвучив нові умови миру. Вони передбачать відмову Києва від наміру вступити в НАТО та повний вихід ЗСУ із Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. МЗС України вже відреагувало на ці заяви.

Джерело матеріала
loader
loader