Цього разу на своїй сторінці в Instagram кулінарна блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати смачний домашній кисломолочний сир лише з одного інгредієнта.
"Сир виходить ніжний, запашний і по-справжньому натуральний!", – наголосила кулінар.
Для приготування домашнього сиру нам знадобиться два літри молока, бажано жирного та не магазинного, а домашнього фермерського. З двох літрів молока вийде приблизно 400-450 г сиру.
Спочатку залишаємо молоко в теплому місці приблизно на два дні, щоб воно скисло. Можна прискорити процес скисання, додавши до молока чайну ложку оцту, але, звісно, краще просто почекати.
Після цього знімаємо верхній шар сметани, а молоко переливаємо в каструлю, ставимо на вогонь і прогріваємо на слабкому вогні до температури 50°C.
"50° це коли торкаєшся каструлі і ще не пече. Я варю сир без градусників, просто на око", – пояснила кулінар.
Молоко при цьому почне ще більше згортатися, розділяючись на сирні пластівці та сироватку. Важливо не перегріти молоко, щоб сир не вийшов гумовим. Помішувати нічого не треба, бо інакше консистенція сиру буде дуже розсипчастою.
Потім вимикаємо вогонь, даємо суміші охолонути буквально 10-15 хвилин, а потім проціджуємо сир через марлю, складену в кілька шарів, і лишаємо в підвішеному стані на ніч.
Останні новини України:
Переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт легкого десерту з полуницею.
Як швидко замаринувати цибулю: шеф-кухар дав рецепт універсальної закуски.
Краще за майонез: фіналістка "Мастер Шеф" поділилася рецептами смачних заправок і соусів.