Апеляційний суд може наново почати розгляд справи Катерини Гандзюк - активісти
Апеляційний суд може наново почати розгляд справи Катерини Гандзюк - активісти

Апеляційний суд може наново почати розгляд справи Катерини Гандзюк - активісти

Київський апеляційний суд імовірно розпочне розгляд справи про напад на журналістку Катерину Гандзюк із самого початку.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив рух «Хто замовив Катю Гандзюк?».

«Після 10 місяців затягувань та проволочок апеляцію у справі Каті Гандзюк почнуть розглядати спочатку. Через суддю, який йде у відставку. Один із колегії суддів, Олександр Миколюк, завтра досягне граничного віку – 65 років, тож він не зможе виконувати повноваження судді. Це означає що справа піде на повторний авторозподіл для призначення нового судді, а потім ймовірно почне слухатись спочатку», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що справа розглядалась Київським апеляційним судом впродовж 10 місяців. За цей час було вже дві зміни складу суду.

Дата наступного засідання апеляційного суду поки невідома.

Як повідомлялося, Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

Безпосередні виконавці замаху засуджені до ув'язнення на строк від 3 до 6,5 року.

26 червня 2023 року Дніпровський райсуд столиці призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі для колишнього голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера і експомічника депутата облради Олексія Левіна, яких обвинувачували в організації нападу на громадську активістку, в.о. керівника справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк.

Ексголова Херсонської облради Владислав Мангер заявив, що не винен в організації нападу на Катерину Гандзюк і що буде апеляція.

Теги за темою
Суд Гандзюк
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader