В українських супермаркетах вже продаються кавуни, але багато покупців побоюються ягоди через можливий високий рівень нітратів.
Начальник відділу державного контролю ГУ Держпродспоживслужби у м. Києві Юрій Миркєєв пояснив, чи варто їсти ранні кавуни. Про це пише "Вечірній Київ".
Кавуни, які зараз доступні українцям у супермаркетах, переважно експортовані з південних країн, на зразок Туреччини чи Греції. Перша вітчизняна продукція почне надходити на прилавки приблизно у 20-х числах червня. Така ранішня поява українських кавунів пояснюється аномальною температурою у квітні.
Юрій Миркєєв зазначив, що перед тим, як потрапити до магазину чи ринку кавуни проходять обов'язкову перевірку на нітрати. Якщо є відхилення від норми – продукція не допускається до продажу.
Тобто ранні кавуни безпечні для здоров'я, якщо купувати у перевірених торговельних мережах. Однак такі сорти мають коротший вегетаційний період і тому можуть поступатися смаковими характеристиками плоду пізнього кавуна.
Водночас експерти зазначають, що ціни на кавуни у 2024 році будуть помірними, оскільки очікується багато вітчизняної продукції.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сезонні овочі та фрукти можуть виявитися не по кишені: на ціни вдарять перебої зі світлом.