Вишневе варення – одне і найсмачніших і найпростіших у приготуванні. Готувати його можна по-різному, додаючи й інші ягоди, а також спеції та трави, які додадуть йому неймовірний смак та аромат.
Кулінарка Тетяна Литвинова поділилася в Instagram рецептом дуже смачного, ароматного та густого вишневого варення.
Інгредієнти:
- вишні – 5-6 склянок
- цукор – 5-6 склянок
- розмарин
Спосіб приготування:
1. Помийте та очистіть вишні від кісточок, перекладіть у миску, засипте цукром і доведіть до кипіння і так зробіть декілька разів. Після ще раз доводьте до кипіння, висипайте ягоди та цукор, і так до кінця. Обов'язково при приготуванні збирайте піну.
2. Викладіть у варення гілочку розмарину, залиште на 5 хвилин і потім дістаньте. Він надасть варенню незвичного смаку.
3. Готове гаряче варення розлийте у стерильні банки та законсервуйте. Переверніть банки до повного остигання, і потім перенесіть у темне прохолодне місце.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Варення з м'яти
- Варення з інжиру
- Густе полуничне варення за 3 хвилини