Як скинути воду: експерти пояснили, чому ми не худнемо
Як скинути воду: експерти пояснили, чому ми не худнемо

Як скинути воду: експерти пояснили, чому ми не худнемо

Серед ймовірних причин, які можуть впливати на збільшення ваги – так звана затримка води, що спричиняє невиправдане здуття живота. За словами фахівців, вода – це найважча річ у нашому тілі, окрім наших кісток і вона займає простір між і всередині наших клітин.

Проте іноді надлишок рідини може затримуватися між органами та шкірою, тому надмірний набір ваги не є нормальним для організму. Попри те, що вода допомагає нашому тілу регулювати температуру, допомагає роботі серця та мозку, а також допомагає травленню, варто пам’ятати про те, ви можете зробити, щоб втратити зайву воду, пише видання Eat This Not That.

Чому у вас збільшення ваги від води

Ви споживаєте занадто багато солі

Солона їжа може призвести до збільшення ваги, оскільки сіль витягує воду, змушуючи її потрапляти туди, де ви не хочете, щоб вона потрапляла, пояснюють експерти з питань харчування.

Менструальний цикл

Менструальний цикл у жінок також може бути причиною ваги від води. Адже організм багатьох жінок, як правило, затримує воду безпосередньо перед і під час менструального циклу. Фахівці пояснюють, що це пов'язано з гормональними змінами під час менструального циклу, що також може призвести до болючості грудей. Крім того, зайва вода, як правило, йде після закінчення менструації. А для жінок із ожирінням або надмірною вагою втрата ваги може допомогти зменшити вагу води протягом цього періоду місяця. Крім того, регулярні фізичні вправи та поживна дієта можуть допомогти зменшити надлишок рідини.

Ви їсте багато вуглеводів

За словами дієтологів, вуглеводи є ще однією причиною, чому ваше тіло може утримувати надлишок води. На збільшення ваги води також впливають наші запаси енергії (глікогену), які нам потрібні, щоб ми могли робити що завгодно протягом дня. Водночас на кожен грам накопиченого глікогену ми зберігаємо три-чотири грами води. Коли ви перестаєте їсти вуглеводи, ваше тіло витрачає ваш глікоген, щоб забезпечити його енергією. А коли накопичений глікоген витрачається, накопичена вода йде. Спочатку втрата ваги може здатися швидкою, але це в основному за рахунок води та глікогену, а не втрати жиру.

Ви зневоднені

Очевидно, що коли ви зневоднені, ваше тіло жадає більше води, тому доречно, що зневоднення призведе до затримки води. Коли організм зневоднений, він прагне утримувати більше води, доки не відновиться баланс рідини, пояснюють фахівці. Інші симптоми зневоднення включають рідше сечовипускання, запаморочення, втома, сильну спрагу та темне забарвлення сечі. Якщо ви розпізнаєте ці симптоми у вашій затримці води, вам, ймовірно, потрібно пити більше H2O.

У вас венозна недостатність

Ще одна причина - венозна недостатність, при якому ваші вени не функціонують належним чином, що зазвичай призводить до помітної затримки води в стопах і гомілках. Це може призвести до дискомфорту, потемніння шкіри та потенційно призвести до інфекції. Такий стан виникає, коли сидите або стоїте протягом тривалого періоду часу, наприклад, під час тривалого перельоту. У свою чергу підтримання здорової маси тіла, відмова від куріння та уникання сидіти або стояти протягом тривалого періоду часу можуть допомогти вам впоратися з венозною недостатністю.

Ви маєте справу зі зниженою роботою щитовидної залози

Під час такого стану ваша щитовидна залоза може не працювати належним чином, і ваш лікар може призначити діуретик, щоб допомогти видалити надлишок води. Якщо ви думаєте, що маєте справу з проблемами щитовидної залози, завжди буде розумною ідеєю якнайшвидше звернутися до свого медичного працівника. Вони можуть прописати вам сечогінний засіб для виведення надлишку води.

Як схуднути:

Споживайте ближче до рекомендованої добової кількості вуглеводів і натрію.

Якщо ви всерйоз хочете покращити свій стан, важливо пам’ятати про щоденні норми і не перевищувати їх. Адже вуглеводи і натрій можуть спричинити затримку води разом із іншими потенційними проблемами. Фахівці кажуть, що добова норма натрію має становити менше 2300 міліграмів щодня. Крім того, дослідження показують, що від 45% до 65% щоденного споживання калорій можна призначити вуглеводам.

Пийте більше води

Для того, аби залишатися належним чином гідратованим і уникнути затримки води, фахівці радять пити більше води. Адже коли організм зневоднений, він прагне утримувати більше води, доки баланс рідини не відновиться. Спеціалісти зазначають, що середня кількість H2O на день для здорових чоловіків становить приблизно 15,5 чашок, а для здорових жінок – приблизно 11,5 чашок. Майте на увазі, що кількість чашок звичайної води може змінюватися залежно від того, скільки води ви отримуєте з інших джерел, таких як овочі, фрукти, чай, кава та сік.

Зверніться до свого лікаря щодо ваших ліків

Однак слід пам’ятати про те, що у разі, коли ви помічаєте будь-які зміни у своєму організмі, як-от затримка води, завжди варто звернутися до лікаря. Чудовою темою для розмови під час вашого візиту є оцінка ваших ліків. Адже деякі ліки, такі як антидепресанти та ліки від артеріального тиску, можуть сприяти незначній затримці води.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як чай допомагає контролювати вагу.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader