Корисна запіканка з філе та броколі для вечері: готується з соусом "Бешамель"
Корисна запіканка з філе та броколі для вечері: готується з соусом "Бешамель"

Корисна запіканка з філе та броколі для вечері: готується з соусом "Бешамель"

Куряче філе та овочі – найкраще поєднання продуктів для приготування смачних та легких страв для обіду та вечері. З цих продуктів вийде дуже смачна запіканка, пиріг, піца.

Що приготувати з філе та броколі

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної та легкої страви з курячого філе та броколі.

Рецепт страви

Інгредієнти:

  • броколі – 1 головка
  • філе куряче – 1 шт.
  • молоко – 250 мл
  • борошно – 1 ст. л. 
  • вершкове масло – 40 г
  • сіль, перець, мускатний горіх
  • твердий сир – 100-150 г
  • спеції до курки – за бажанням

Спосіб приготування:

1. Броколі розділіть на суцвіття і відваріть у киплячій воді 2 хвилини і одразу перекладіть у дуже холодну, а краще в крижану воду. Залишіть у ній до повного остигання.

Варений броколі для страви

2. Соус (все робимо на маленькому вогні): у сотейник викладіть вершкове масло, всипте борошно і швидко перемішайте вінчиком. Влийте молоко, постійно помішуючи, доведіть до загусання. Вимкніть плиту і додайте в соус сіль, перець та мускатний горіх.

Соус для страви

3. Куряче філе поріжте на невеликі шматки і за бажанням додайте спеції до курки, перемішайте.

4. У форму для запікання викладіть курку, зверху броколі, зверху полийте все соусом. Запікайте у духовці при 190 С 35 хвилин.

Скільки готувати страву

Перед подачею посипте тертим сиром та в духовку ще на 5 хвилин!

Готова страва

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Овочевий салат з броколі
  • Суп-пюре із броколі
  • Курка в банку з брокколі
Джерело матеріала
loader