У РФ обвинуваченим у ліквідації «Мотороли» винесли вироки, аж до довічного ув’язнення
У РФ обвинуваченим у ліквідації «Мотороли» винесли вироки, аж до довічного ув’язнення

У РФ обвинуваченим у ліквідації «Мотороли» винесли вироки, аж до довічного ув’язнення

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону ухвалив вирок чотирьом громадянам України, обвинуваченим у кримінальній справі про загибель бойовика «ДНР» Арсена Павлова («Мотороли») та замаху на главу маріонеткової «ДНР» Олександра Захарченка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Олександру Погорєлову був призначений довічний термін позбавлення волі в колонії особливого режиму. Василь Чурилов отримав 13 років колонії суворого режиму. Олександра Тимошенка засудили до 12 років позбавлення волі. Артема Єну засудили до 17 років колонії суворого режиму.

За версією російського слідства, з липня 2014 року Погорєлов був членом агентурної мережі співробітників Служби безпеки України і разом зі своїм знайомим Олександром Тимошенком передавав українським спецслужбам дані про місця розташування військової техніки та вогневі позиції бойовиків маріонеткової «ДНР». Слідство також вважає, що у жовтні 2016 року за завданням СБУ Погорєлов встановив бомбу на даху ліфта у будинку, де мешкав Павлов. Пристрій спрацював, Павлов загинув

Для організації замаху, за версією слідства, Погорєлов та Тимошенко залучили Чурилова, який збирав дані про пересування Павлова. Артем Єна, на думку слідчих, збирав інформацію про розташування кімнат ресторанно-готельного комплексу «Надія», в якому тимчасово проживав «Моторола».

У серпні 2017 року, за версією слідства, Погорєлов розмістив вибухівку у чоловічому туалеті ресторану «Пушкін» у Донецьку, до якого зайшов Захарченко. Вибуху не сталося, оскільки вибухівку тоді виявили.

Як писала раніше російська преса, Погорєлов у суді заявив, що зазнав тортур для отримання свідчень, потрібних російським силовикам. На першому засіданні суду Погорєлов та Чурилов також заявили про свою непричетність до описаних у матеріалах справи дій.

Як повідомлялося, громадянин Росії Арсен Павлов став відомим у 2014 році, коли він керував підрозділами проросійських угрупувань під час гібридної війни проти України. 16 жовтня 2016 року він був ліквідований у Донецьку внаслідок вдалого замаху.

Теги за темою
Росія Суд
Джерело матеріала
loader
loader