У Росії винесли вироки чотирьом громадянам України, яких звинуватили у вбивстві "Мотороли"
У Росії винесли вироки чотирьом громадянам України, яких звинуватили у вбивстві "Мотороли"

У Росії винесли вироки чотирьом громадянам України, яких звинуватили у вбивстві "Мотороли"

У Росії винесли вироки чотирьом громадянам України, яких звинуватили у вбивстві Арсена Павлова ("Мотороли"). Про це 19 червня повідомила "Медіазона". Вироки ухвалив Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону.

Олександра Погорєлова засудили до довічного ув'язнення в колонії особливого режиму. Артем Єна отримав 17 років у колонії суворого режиму, Василь Чурилов – 13 років, Олександр Тимошенко – 12 років. Останнього взяли під варту у залі суду.

Громадянина Росії, командира сепаратистського батальйону "Спарта" так званої "ДНР" Арсена Павлова ("Моторолу") вбили 16 жовтня 2016 року. За версією російського слідства, Олександр Погорєлов співпрацював з СБУ і встановив вибухівку на даху ліфта в будинку Павлова, що охороняється, в окупованому Донецьку. Дані про "Моторол", за версією російського слідства, збирав Василь Чурилов. Олександра Тимошенко було звинувачено за статтею про шпигунство та підготовку до нього, а Артем Єна — про сприяння терористичній діяльності.

11 червня державний обвинувач запросив для Погорєлова довічний термін, а для решти трьох громадян України – 28, 24 та 29 років колонії суворого режиму. Адвокати повідомили, що добуті російським слідством докази було отримано з грубими порушеннями закону і є неприпустимим. Захисники попросили виправдати всіх чотирьох фігурантів.

20 вересня 2023 року Олександр Погорєлов повідомив у суді, що зазнав тортур, писав про це заяви до правоохоронних органів, проте не домігся порушення справ щодо силовиків.

  • 10 листопада 2016 року у СБУ Донецької області назвали абсурдом заяви про причетність співробітників спецслужби до вбивства "Мотороли".
  • 17 жовтня 2016 року радник глави МВС України Зорян Шкіряк заявив, що вбивство "Мотороли" є наслідком зачистки ФСБ.
Джерело матеріала
loader