Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити десерт для легкого сніданку чи ситного доповнення до вечері із чаєм.
Інгредієнти:
Для начинки:
- Яблука: 8 шт. (близько 800 г очищених)
- Журавлина сушена: 70 г
Для тесту:
- Борошно: 180 г
- Яйця: 3 шт.
- Цукор: 300 г
- Олія вершкове: 180 г
- Розпушувач: 15 г
- Ванільний цукор: 10 г
Приготування:
Яблука очистіть від шкірки і видаліть серцевину, намагаючись зберегти цілісність плодів. Всередину кожного яблука покладіть трохи сушених журавлин, ділиться "Майстер Шеф" Литвинова.
У великій мисці збийте яйця з цукром до пишної маси. Додайте розтоплене вершкове масло, продовжуючи збивати. Поступово всипте борошно, що просіює, з розпушувачем і ванільним цукром, замісіть однорідне тісто.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, викладіть підготовлені яблука у форму діаметром 24 см, заливаючи їх зверху тестом так, щоб вони повністю покриті.
Розігрійте духовку до 180°C і випікайте шарлотку 20 хвилин. Потім зменшіть температуру до 160 ° C і продовжуйте випікати ще 30 хвилин. Після цього знову збільшіть температуру до 180°C і печіть ще 20 хвилин, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Останні новини України:
Дешевше і смачніше за рис: "Майстер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.