Маршалок Сейму Польщі виступив у Раді
Маршалок Сейму Польщі виступив у Раді

Маршалок Сейму Польщі виступив у Раді

Польща завжди стоятиме пліч-о-пліч з Україною у боротьбі проти російської агресії, це не змінилося й не зміниться.

Про це заявив маршалок Сейму Республіки Польща Шимон Головня під час виступу у Верховній Раді України, передає Укрінформ.

Головня зазначив, що Польща через її тверду позицію проти тривалого конфлікту стає об'єктом російської державної диверсії і гібридних дій. За його словами, раніше країна не мала такого масштабу гібридних атак за участю диверсантів, інформаційних технологій, із використанням озброєних людей, зокрема на польсько-білоруському кордоні.

Маршалок Сейму Польщі виступив у Раді - Фото 1

«Ми про це розмовляли з паном Головою (Верховної Ради України), із Русланом, із головами балтійських країн на Саміті, який був організований у Білостоці минулого тижня. І ми дійшли до одного висновку: ми не дозволимо Кремлю перемогти! І ні у війні, і навіть у наших серцях не дамо себе поділити, залякати», - сказав маршалок Сейму Польщі.

Маршалок Сейму Польщі виступив у Раді - Фото 2

Він наголосив, що всупереч усім негативним наративам, які пропагуються у світі, щоб не підтримувати Україну, які хочуть привчити до того, що в Україні є війна, Польща ніколи не дозволить звикнути до цього.

Маршалок Сейму Польщі виступив у Раді - Фото 3

«Польща завжди буде стояти пліч-о-пліч з Україною у цій боротьбі. Ви можете бути в цьому впевнені. Нічого в цій справі не змінилося й не зміниться», - запевнив Головня.

Маршалок Сейму Польщі виступив у Раді - Фото 4

Маршалок Сейму Польщі констатував, що між країнами є «певні проблеми, різного роду технічні непорозуміння, які має вирішувати дозрілість нашого політичного класу».

Маршалок Сейму Польщі виступив у Раді - Фото 5

«Але погодимося, що найважливішою справою є шлях до миру в цій частині Європи, а він веде, і ми не маємо у тому жодного сумніву, через членство України в Європейському Союзі, через членство України в НАТО. Ми, як Польща, зробимо все, щоб це сталося якнайшвидше і стало фактом», - заявив він.

Маршалок Сейму Польщі виступив у Раді - Фото 6

Як повідомляв Укрінформ, в Україну вперше з офіційним візитом прибув маршалок Сейму Польщі Шимон Головня.

Президент України Володимир Зеленський і маршалок Сейму Республіки Польща Шимон Головня обговорили співпрацю для захисту українського неба.

Фото: ВР

Теги за темою
Верховна Рада
Джерело матеріала
loader
loader