Ляшко заявив, що через відключення світла Україні загрожують спалахи гепатиту та холери
Ляшко заявив, що через відключення світла Україні загрожують спалахи гепатиту та холери

Ляшко заявив, що через відключення світла Україні загрожують спалахи гепатиту та холери

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко попередив, що відключення світла в Україні загрожують спалахами інфекційних хвороб, насамперед гепатиту та холери. Ці інфекції пов'язані з водопостачанням, яке переривається разом з електроенергією.

Відповідними застереженнями чиновник поділився в інтерв'ю виданню ВВС. Він наголосив, що ситуація не менш критична, ніж рік тому, коли російські терористи підірвали Каховську дамбу.

"Коли відключають електрику, часто зупиняється водопостачання. Зупинка водопостачання на тривалий термін, потім запуск може призводити до того, що водний шлях передачі інфекційних проб може вийти на перше місце", – пояснив міністр.

За словами Ляшка, випадки гепатиту А, який пов'язаний з водою, вже були зафіксовані і минулого року, і нинішнього. Задля запобігання поширенню інфекції центри контролю профілактики, комунальні служби працюють в інтенсивному режимі.

"Є гастроентероколіти, невстановленої етіології, ще щось. Випадків холери, слава Богу, немає. Але потенційно система вже розуміє, що розпочався епідемічний сезон", – зазначив очільник МОЗ.

Крім того, він поінформував про зростання кількості захворювань на кашлюк. Ляшко закликав українців не нехтувати вакцинацією під час війни й звернутися до сімейного лікаря, щоб надолужити пропущені щеплення.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– В Україну прибула друга партія вакцин для імунопрофілактики населення від дифтерії та правця у кількості 18 300 доз на 1,04 млн грн.

– Медики закликали українських виробників хліба зменшити кількість солі у хлібі та хлібобулочних виробах. Кількість натрію, який українці вживають переважно у вигляді харчової солі, негативно впливає на загальний ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader