Простий рецепт картоплі по-селянськи: завжди виходить смачною та хрусткою
Простий рецепт картоплі по-селянськи: завжди виходить смачною та хрусткою

Простий рецепт картоплі по-селянськи: завжди виходить смачною та хрусткою

Кулінарна блогерка Юлія Мікуліч на своїй сторінці в Instagram показала, як приготувати картоплю по-селянськи у духовці – це дуже простий і смачний гарнір.

"Спеції використовуйте, які хочете та любите. В інгредієнтах я написала те, що додавала сама. Соєвий соус, кетчуп - по бажанню. Немає в холодильнику - бігти за ними в магазин не обов’язково. Зелень також за бажанням", – пояснила кулінар.

Щоб приготувати картоплю по-селянськи, нам знадобляться такі інгредієнти:

  • картопля - 1 кг
  • олія - 3 ст.л.
  • сіль і чорний перець
  • паприка, сушений перець чилі, чебрець, майоран (або інші спеції на ваш смак)
  • соєвий соус - 0,5 ст.л.
  • кетчуп - 0,5 ст.л
  • часник - 4 зуб.
  • зелень - за бажанням

Картоплю добре вимиваємо та нарізаємо скибками. Відварюємо картоплю в киплячій воді приблизно 8 хвилин, відкидаємо на друшляк, а потім перекладаємо в миску.

До картоплі додаємо олію, сіль, улюблені спеції, трішки соєвого соусу та кетчупу, добре все перемішуємо.

Викладаємо картоплю на деко (його краще застелити пергаментом) та відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку до готовності та бажаної румʼяності - приблизно на 30-35 хвилин.

"Я 30 хв готую картоплю на середньому рівні, далі ще на хвилин 5 підіймаю її на високий рівень", – відзначила кулінар.

Готову картоплю по-селянськи переклаємо в миску, додаємо тертий часник, дрібно нарізану зелень, перемішуємо та насолоджуємося.

Останні новини України:

Переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт легкого десерту з полуницею.

Як швидко замаринувати цибулю: шеф-кухар дав рецепт універсальної закуски.

Краще за майонез: фіналістка "Мастер Шеф" поділилася рецептами смачних заправок і соусів.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader