Справа МН17: нідерландський адвокат здивований виходом РФ із суперечки
Справа МН17: нідерландський адвокат здивований виходом РФ із суперечки

Справа МН17: нідерландський адвокат здивований виходом РФ із суперечки

Нідерландський адвокат родичів загиблих рейсу МН17 Петер Лангстраат здивований припиненням участі Росії у розгляді скарги Австралії та Нідерландів у Раді Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) у зв'язку зі збиттям літака.

Про це він сказав в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі.

“Це нас усіх здивувало, бо цього тижня було заплановано слухання у Монреалі, і туди збиралися нідерландські дипломати. Дивно й те, що Росія подала скаргу на 26 членів ICAO через введені санкції. На даний момент незрозуміло, що цей вихід Росії означатиме для всієї процедури, але, напевно, через деякий час ми отримаємо більше інформації”, - сказав він.

Справа МН17: нідерландський адвокат здивований виходом РФ із суперечки - Фото 1

Як повідомляв Укрінформ, у заяві російського МЗС стверджується, що Росія не визнає повноважень Ради ICAO у цій справі та правомочність будь-яких рішень, які будуть ухвалені. Москва звинувачує Раду ICAO в тому, що вона відмовилася провести своє розслідування причин катастрофи й орієнтується лише на проведене раніше в Нідерландах міжнародне розслідування, яке московська сторона називає “фарсом” та “псевдорозслідуванням”.

Внаслідок катастрофи МН17 загинули 298 людей, багато з яких були громадянами Нідерландів та Австралії. Літак летів з Амстердама до Куала-Лумпуру.

Австралія та Нідерланди у березні 2022 року подали спільну заяву до Міжнародної організації цивільної авіації з вимогою зобов'язати Росію виплатити компенсації родичам загиблих внаслідок катастрофи літака “Малайзійських авіаліній” 17 липня 2014 року. Обидві країни вважають Росію відповідальною за катастрофу, оскільки вважають доведеним, що літак був збитий з російського комплексу “Бук” з території, яка знаходилася під контролем керованих Росією незаконних збройних формувань.

17 листопада 2022 року окружний суд Гааги заочно засудив до довічного ув'язнення колишніх командирів сепаратистів “ДНР” Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), Сергія Дубинського та Леоніда Харченка.

Теги за темою
Росія Нідерланди MH17
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader