У Києві провели навчання з надання екстреної ветеринарної допомоги
У Києві провели навчання з надання екстреної ветеринарної допомоги

У Києві провели навчання з надання екстреної ветеринарної допомоги

У столиці спеціалісти КАРС «Київська служба порятунку» і КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» провели спільні навчання з надання екстреної допомоги тваринам в умовах надзвичайних подій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

«Війна триває, і небезпека ворожих обстрілів Києва лишається надзвичайно високою. Ми вдячні нашим силам ППО за ту роботу, яку вони роблять для захисту столиці. Водночас маємо бути готовими до різних сценаріїв», – зауважив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

У Києві провели навчання з надання екстреної ветеринарної допомоги - Фото 1

За його словами, міські рятувальні служби вже працюють на високому рівні, а відтепер будуть посилені командами фахівців КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини». За потреби вони разом виїжджатимуть долати наслідки ворожих обстрілів та атак і надаватимуть допомогу не тільки людям, але й домашнім улюбленцям киян та гостей міста.

У Києві провели навчання з надання екстреної ветеринарної допомоги - Фото 2

Своєю чергою директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний зазначив, що рятувальники та спеціалісти муніципальних ветклінік спільно відпрацювали алгоритм дій при виявленні пораненої тварини, пройшли підготовку з першої ветеринарної допомоги при кровотечах, опіках та переломах.

У Києві провели навчання з надання екстреної ветеринарної допомоги - Фото 3

За його словами, такі навчальні заходи відбуватимуться у столиці регулярно.

Крім того, Возний повідомив, що працівники ветеринарної лікарні отримали спеціально оснащені транспортні засоби, які використовуватимуть як для повсякденних потреб (перевезення тварин, виїзди на виклики), так і для спеціальних оперативних виїздів у разі надзвичайних подій.

Як повідомлялося, цими вихідними, 22 та 23 червня, у Києві відбудеться найбільший в Україні захід з адопції тварин.

Фото: КМДА

Теги за темою
Київ Тварини
Джерело матеріала
loader
loader