Обмеження будуть більш серйозними: графіки вимкнення світла 21 червня
Обмеження будуть більш серйозними: графіки вимкнення світла 21 червня

Обмеження будуть більш серйозними: графіки вимкнення світла 21 червня

Графіки вимкнення електроенергії 21 червня будуть задіяні для побутових та промислових споживачів.

В Україні 21 червня будуть запроваджені графіки погодинних відключень світла. Вони будуть діяти протягом всієї доби. Про це повідомляє Укренерго.

Слід зазначити, що обсяги обмежень будуть більшими у період з 00:00 до 06:00 та з 13:00 до 23:00.

"Причина – наслідки масованих атак росіян по енергооб’єктах. Енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури не обмежується", - йдеться у повідомленні.

Що відомо про "Укренерго"?

ПрАТ "Національна енергетична компанія "Укренерго" - оператор системи передачі України зі статусом члена спостерігача ENTSO-E, з функціями оперативно-технологічного управління Об'єднаною енергосистемою України (ОЕС). Компанія займається передачею електроенергії магістральними електромережами від генерації до розподільчих мереж на ринку електричної енергії України, передає Вікіпедія.

Відключення світла в Україні – останні новини

Нагадаємо, прем'єрміністр Денис Шмигаль заявив, що наслідки атак Росії на українську енергетику мають довгостроковий характер. Тому відключення електроенергії стане частиною життя українців на наступні роки.

Також у липні цього року ситуація з відключенням електроенергії може погіршитися і світла може не бути до 10 годин підряд. Цей режим триватиме до вересня, коли знову запрацюють два енергоблоки атомних електростанцій після ремонту.

Як повідомляв Главред, Росія вивела з ладу або захопила понад половину українських електростанцій. До вторгнення 2022 року Україна виробляла близько 55 ГВт електроенергії, але ця потужність впала нижче 20 ГВт через атаки та окупацію.

Джерело матеріала
loader
loader