Не робіть кругових рухів: як помити дзеркало, щоб не було розводів
Не робіть кругових рухів: як помити дзеркало, щоб не було розводів

Не робіть кругових рухів: як помити дзеркало, щоб не було розводів

На перший погляд розводи на дзеркалі не є чимось критичним чи страшним. Але, якщо ви використовуєте його, наприклад, для макіяжу, то зайві плями можуть стати проблемою, тому правильне прибирання дзеркал – все ж важливе.

Експерти з чистоти кажуть, що більшість з нас припускається однієї і тієї ж помилки у догляді за дзеркальними поверхнями. OBOZ.UA розповідає, як її уникнути і як правильно наводити блиск.

Навіть якщо на вашому дзеркалі не накопичується пил і ви примудряєтесь не залишати на ньому відбитки пальців, воно все одно страждає від бризок води, крапель зубної пасти, липких засобів для волосся та інших забруднень. Всі ці плями потрібно розчинити продуктом для чищення, а потім правильно стерти.

Найкращі засоби для чищення скла не тільки прості у використанні. Вони також швидко видаляють всі типові плями, знежирюють і надають поверхні красивого блиску. Наприклад, можна скористатись сумішшю білого оцту та води. Змішайте їх у рівних пропорціях і залийте у пульверизатор. Воду для очищення скла краще брати дистильовану. Вона не містить солей, які можуть осісти у вигляді вапна.

Також можна вибрати будь-який із готових засобів, що є на ринку. Вони бувають на основі спиртів, кислот, органічних розчинників. Деякі на додачу захищають поверхні від запотівання, що може бути дуже зручно для приведення до ладу дзеркала у ванній.

В будь-якому разі, важливо правильно використовувати такий засіб. Почніть з того, що розпиліть його на чисту тканину з мікрофібри або паперовий рушник. Засоби для чищення скла можна наносити безпосередньо на дзеркало, але більшість із них стікають занадто швидко.

Протріть дзеркало вологою тканиною або рушником, починаючи зверху і рухаючись вниз. При цьому робіть S-подібні рухи. Ніколи не тріть скло круговими рухами. При цьому виникає статичний заряд, що притягує пил.

Якщо на дзеркалі є плями, такі як присохла зубна паста або лак для волосся, їх краще окремо побризкати очищувачем і додатково потерти. В ідеалі це потрібно зробити до того, як ви будете протирати всю поверхню.

Наостанок відполіруйте дзеркало сухою мікрофіброю. Огляньте поверхню прямо і під кутом, щоби переконатись, що ви не залишили розводів. Якщо щось помітите, додатково протріть проблемне місце сухою ганчіркою.

Раніше OBOZ.UA розповідав, які інгредієнти допоможуть прибрати весь дім.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader