Зазвичай із крабовими паличками готують салат. Але з ними можна приготувати і дуже смачну закуску.
Крабові палички виробляють із сурімі — рибного фаршу. Для цього філе минтая, хека та інших білих океанічних риб перетирають із сіллю. Придумали сурімі в Японії ще 1973 року. Їх і зараз додають у рамен. У нас із ними зазвичай роблять салати, але з крабовими паличками можна приготувати і дуже смачні бутерброди. Фокус вибрав три найпростіших і найсмачніших рецепти.
З погляду правильного харчування крабові палички не становлять жодної небезпеки. Вони складаються з білка і невеликої кількості цукру. Тож краще ними не зловживати.
Бутерброди з крабовими паличками та часником
Інгредієнти:
- скибочки білого хліба;
- крабові палички — 150 г;
- сирний сир — 150 г;
- майонез, часник, зелень.
Крабові палички подрібніть за допомогою блендера або дрібно наріжте. Якщо у вас підморожені палички, їх буде зручніше натерти на крупній тертці. Зубчик часнику пропустіть через прес. Зелень дрібно наріжте.
Змішайте всі інгредієнти з крабовими паличками. Регулюйте кількість майонезу на свій смак.
Наріжте білий хліб і підсушіть на сухій сковорідці та розкладіть паштет із крабових паличок. Подавайте до столу.
Бутерброди з крабовими паличками та свіжим огірком
Інгредієнти:
- багет;
- крабові палички — 200 г;
- невеликі свіжі огірки — 2 шт;
- майонез;
- часник — 1 зубчик;
- петрушка.
Крабові палички натріть на тертці або дуже дрібно наріжте. Додайте пропущений через прес зубчик часнику, майонез і перемішайте. Огірок наріжте дуже дрібними кубиками.
Багет наріжте і підсушіть на сковороді з обох боків. Розкладіть начинку і покладіть зверху свіжий огірок. Прикрасьте петрушкою за бажанням і подавайте.
Гарячі бутерброди з крабовими паличками та сиром
Інгредієнти:
- скибочки білого хліба;
- крабові палички — 100 г;
- твердий сир;
- часник — 1 зубчик;
- кріп.
Крабові палички дуже дрібно наріжте. Часник пропустіть через прес, кріп дрібно наріжте. Сир натріть на тертці.
Змішайте крабові палички, сир, часник і кріп. Викладіть на скибочки білого хліба і запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів близько 10 хвилин. Замість кропу можна додати фенхель, або петрушку.
Читайте також:
Вишукано і смачно: рецепт бутербродів із куркою та соусом на сніданок
Бутерброди з авокадо, копченою куркою та сирним сиром: простіше простого
Гарячі бутерброди з грибами та сиром у духовці: простий рецепт ситного перекусу