Смачно та просто: рецепт кабачкової намазки з сиром – рідні проситимуть ще
Смачно та просто: рецепт кабачкової намазки з сиром – рідні проситимуть ще

Смачно та просто: рецепт кабачкової намазки з сиром – рідні проситимуть ще

Страви з кабачків відомі своєю користю та низько калорійністю. До того ж, їхня різноманітність вкрай велика.
Час приготування Час приготування: 20 хв
Час на підготовку Час на підготовку: 10 хв
Кухня Кухня Інтернаціональна

В Україні вже розпочався сезон кабачків, тому саме час шукати цікаві рецепти. Кожна господиня хоч задумувалась над тим, що цікаве приготувати з цього корисного та смачного овоча. Ми знайшли просто неймовірний рецепт кабачкової намазки, яка сподобається усім рідним.

Намазка з кабачків – покроковий рецепт

Вам потрібно:

Кабачки миємо, ріжемо кубиками. Відправляємо на сковорідку, на розігріту олію. Готуємо 10-15 хвилин накриваючи кришкою та періодично помішуючи. Часник видавлюємо, солимо, перчимо, перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 5. Води додавати не потрібно, кабачки самі виділять сік. Якщо кабачки готові, а соку все ще багато, залиште на кілька хвилин їх на вогні без кришки, тільки стежте, щоб вони не смажилися.

Перекладаємо кабачки у блендер. Плавлені сирки ріжемо кубиками і відправляємо до ще теплих кабачків. Подрібнюємо в блендері до однорідності.

Масу, яка вийшла, переливаємо в тару і охолоджуємо. Її можна їсти і теплою, але після остигання намазка застигає і набуває чудової структури. Смачного!

Дивіться відео, як приготувати намазку з кабачків:

Кабачок - яка користь?

Кабачки багаті вітамінами, мінералами та іншими корисними рослинними сполуками. У 100 г кабачка міститься 16 калорій. А також у ньому є вітаміни А, К і групи В, марганець, калій, фолієва кислота, мідь і фосфор. Усі ці елементи відіграють чимало ключових ролей у функціонуванні нашого організму і всіх їх ми потребуємо.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader