Сезон консервації у розпалі: як правильно стерелізувати банки, щоб вони не вибухали
Сезон консервації у розпалі: як правильно стерелізувати банки, щоб вони не вибухали

Сезон консервації у розпалі: як правильно стерелізувати банки, щоб вони не вибухали

Влітку господині традиційно займаються консервацією, щоб тішити себе та близьких смачними овочами, ягодами та фруктами весь зимовий сезон. Одним із найважливіших етапів є підготовка банок.

Стерилізація потрібна, щоб очистити банки мікроорганізмів. Якщо цього не зробити, домашні заготівлі забродять, і з них злетять кришки. Хазяйкам розповіли, як це робити правильно.

Консервація полуниць, фото: Знай.ua
Консервація полуниць, фото: Знай.ua

Для початку потрібно перевірити кожну банку на тріщини або пошкодження, тому що через окроп банку може просто луснути. Кришки теж повинні бути ідеально чистими та новими, а також без кривизни чи іржі. Після цього банки ретельно вимиваються за допомогою соди, гірчичного порошку або господарського мила.

Стерилізація банок окропом

У каструлі потрібно розставити банки горловинами донизу, а потім наповнити каструлю водою, щоб вона повністю покрила банки. Далі ставимо на вогонь до кип'ятіння води, залишаємо на 20 хв. Після цього банки повинні обсохнути.

Духовка

Поставте банки на деко чи решітку у холодну духову піч, можна разом із кришками. Виставте температуру на 100-110 градусів та залиште банки на 20-25 хв. Далі вимкніть духовку, але не діставайте посуд відразу, вона повинна трохи охолонути.

Духовка. Фото: скрін youtube
Духовка. Фото: скрін youtube

Марганцовка

Потрібно змішати марганець із водою, щоб вийшов яскраво-рожевий розчин. Обережно промийте кожну банку та висушіть посуд.

Консервація, скріншот
Консервація, скріншот

Раніше ми повідомляли, що вітамінний сезон: малина, ожина та лохина доступні українцям за приємними цінами, скільки коштують.

Джерело матеріала
loader