До комюніке Саміту миру доєдналися ще дві острівні країни
До комюніке Саміту миру доєдналися ще дві острівні країни

До комюніке Саміту миру доєдналися ще дві острівні країни

Президент Володимир Зеленський повідомив, що до фінального комюніке Саміту миру доєднались Маршаллові Острови та Барбадос.

У соцмережі X український лідер подякував державам за підтримку України та Статуту ООН та підкреслив, що кожен голос є важливим у цьому.

Зеленський зазначив, що Київ цінує партнерів з острівних держав. Він закликав усіх доєднуватися до розробки спільного бачення справедливого миру в Україні та світі. За його словами, він розраховує на спільну роботу з острівними державами над питаннями екологічної та продовольчої безпеки.

"Це вже п'ятий і шостий нові підписи під комюніке після інавгураційного Саміту миру. Ми продовжуємо працювати над тим, щоб їх кількість зростала", — підкреслив президент України.

Нагадаємо, у комюніке Саміту миру передбачено, що держави-підписанти мають спільне бачення на ядерну загрозу, продовольчу безпеку, обмін військовополоненими та повернення українських дітей. За словами голови МЗС України Дмитра Кулеби, у документі врахували принципові позиції українців.

Раніше до декларації доєдналась Замбія. Зеленський підкреслив, що цінує позицію африканських країн щодо російської агресії.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader