Як смачно замаринувати печериці на зиму: варіант закуски на будь-який випадок
Як смачно замаринувати печериці на зиму: варіант закуски на будь-який випадок

Як смачно замаринувати печериці на зиму: варіант закуски на будь-який випадок

Мариновані гриби – це чудова закуска на будь-який випадок. Завжди можна відкрити баночку і подати до святкового столу або просто до каші на обід чи вечерю. Маринад дуже простий, тому ви дуже швидко впораєтесь.

Ідея приготування маринованих печериць на зиму опублікована на сторінці фудблогерки Олени з ніком olena mykolaivna56 в Instagram. Гриби виходять дуже пряними.

Як смачно замаринувати печериці на зиму: варіант закуски на будь-який випадок

Інгредієнти:

  • шампіньйони – 1 кг.
  • вода – 1 л
  • сіль – 60 г або 2 ст.л. з гіркою
  • цукор – 40 г або 2 ст.л. з гіркою
  • олія – 3 ст.л.
  • оцет 9% – 7 ст.л.

Спосіб приготування:

Як смачно замаринувати печериці на зиму: варіант закуски на будь-який випадок

1. Печериці помити, але не чистити.

2. Залити воду в каструлю, щоб закипіла.

Як смачно замаринувати печериці на зиму: варіант закуски на будь-який випадок

3. Додати всі складові.

4. Туди ж викласти печериці.

Як смачно замаринувати печериці на зиму: варіант закуски на будь-який випадок

5. З моменту закипання проварити 5 хвилин.

6. Викласти в стерилізовані банки.

Як смачно замаринувати печериці на зиму: варіант закуски на будь-який випадок

7. Закрутити або закатати стерилізованими кришками.

8. Потім відкрити, додати часник та кріп.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Картопляні галушки з грибами
  • Зрази з грибами
  • Смажена курка з грибами
Джерело матеріала
loader