Технологію розглядали і наші розробники: наскільки дієві "сіткомети" проти дронів
Технологію розглядали і наші розробники: наскільки дієві "сіткомети" проти дронів

Технологію розглядали і наші розробники: наскільки дієві "сіткомети" проти дронів

Про це 24 Каналу розповів керівник Центру військово-правових досліджень, військовий експерт Олександр Мусієнко. Нещодавно з'явилося відео від російських окупантів, де вони спіймали розвідувальний дрон за допомогою сітки. Її запустили за допомогою іншого дрона.

Наскільки ефективна ця ідея

Як наголосив Мусієнко, українські розробники розглядали цю ідею ще раніше. Була інформація про такі тестування у 2022 році. Але чи вдалося реалізувати цю ідею – наразі невідомо. Найімовірніше, робота на цьому напрямку триває або ж цей задум відкинули.

Точно знаю, що ідею "ловців дронів" обговорювали. Схожі системи (сітки – 24 Канал) застосовують, аби прикривати аеродроми від дронів. І воно працює, але, ймовірно, не від всіх типів дронів,
– сказав Мусієнко.

Це може бути цілком робочою технологією, якщо правильно її застосовувати. Але варто розуміти, що тут також є певні труднощі. До прикладу, спочатку потрібно виявити дрон; потім підняти власний дрон та ще й попасти самою сіткою. Це не так і просто.

Дрони на війні: коротко

  • І Україна, і Росія надзвичайно активно застосовують різного типу дрони на війні. Вони допомагають як розвідувати, так і знищувати цілі.
  • Нещодавно Україна представила новий дрон-камікадзе "Булава". Його часто порівнюють з російським "Ланцетом". Важливо, що цей безпілотник є стійким до РЕБ.
  • Український військовий розповів, як наші захисники зараз використовують дрони у війні проти Росії.
Теги за темою
Зброя
Джерело матеріала
loader
loader