Зеленський розповів, скільки НПЗ, нафтобаз та терміналів вразили дрони СБУ
Зеленський розповів, скільки НПЗ, нафтобаз та терміналів вразили дрони СБУ

Зеленський розповів, скільки НПЗ, нафтобаз та терміналів вразили дрони СБУ

Президент України Володимир Зеленський привітав воїнів Центру спеціальних операцій "А" Служби безпеки України із 30-річчям підрозділу.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі. Також про це повідомляється на Youtube-каналі Офісу президента України.

"Привітав воїнів Центру спеціальних операцій "А" Служби безпеки України з уже тридцятою річницею ЦСО. Ви – по праву один із найкращих бойових підрозділів України, справді незамінний", - звернувся Зеленський до бійців.

Президент відзначив значний внесок ЦЗГ "А" у стратегічні операції в ході поточної війни, зокрема вони брали активну участь у "мінусуванні економічного потенціалу Росії, який працює на війну". Він уточнив, що йдеться про удари по російській нафтопереробці.

"Вже вражено понад 30 нафтопереробних заводів, терміналів та нафтобаз держави-терориста", - сказав глава держави.

Крім того, воїни спецпідрозділу брали участь, зокрема, у захисті Києва, в операціях у Чорному морі та боях у Донецькій та Харківській областях. Зеленський також підкреслив зростаючі можливості підрозділу, зазначивши, що "для дронів СБУ вже й відстань у півтори тисячі кілометрів не проблема". Зазначимо, що раніше у СБУ підтвердили, що дрони "Sea baby" оснастили системами "Град".

"Ми можемо і маємо повернути Україні бойову ініціативу у цій війні. Ми захищаємо свій дім, свою землю, життя українського народу. І обов'язково захистимо", - додав він.

Глава держави високо оцінив роль ЦСО "А" у спільних зусиллях щодо захисту України та наближення справедливого для країни закінчення війни.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader