5 легких обідів для схуднення: мінімум калорій та зусиль
5 легких обідів для схуднення: мінімум калорій та зусиль

5 легких обідів для схуднення: мінімум калорій та зусиль

Прагнучи скинути зайві кілограми, не обмежуйте себе лише салатами та вареною куркою - ви заслуговуєте на смачні та задовільні страви. Страви для схуднення не мають бути складними: навпаки, вони можуть бути простими в приготуванні і смачними.

Перш ніж перейти до конкретних рецептів, Eat This Not That дає рекомендації щодо приготування здорової їжі для схуднення вдома. Для стимулювання схуднення розмістіть на тарілці половину овочів, чверть білків і ще чверть вуглеводів: одна порція повинна містить до 500 калорій.

Тако з креветок

489 калорій

  • 23 г жиру (6 г насиченого жиру)
  • 1173 мг натрію
  • 45 г вуглеводів
  • (12 г клітковини, 5 г цукру)
  • 26 г білка

ІНГРЕДІЄНТИ:

½ столової ложки оливкової олії (63 калорії)

80 г креветок, очищених (72 калорії)

¼ чашки сальси (19 калорій)

2 цільнозернових коржика (приблизно 41 га) (254 калорії)

1/4 авокадо, нарізаного (81 калорія)

Як приготувати тако з креветками:

У великій сковороді розігрійте олію на сильному вогні та додайте креветки. Помішуючи, доведіть до готовності. Змішайте варені креветки з сальсою та подавайте суміш у тортильях, посипаних шматочками авокадо.

Запечені яйця в томатному соусі

460 калорій

  • 25 г жиру (4 г насиченого жиру)
  • 421 мг натрію
  • 59 г вуглеводів
  • (12 г клітковини, 30 г цукру)
  • 25 г білка

ІНГРЕДІЄНТИ:

½ столової ложки оливкової олії (63 калорії)

2 склянки сирого листя шпинату (14 калорій)

200 г соусу марінара (131 калорія)

2 великих яйця (143 калорії)

1 скибочка цільнозернового хліба (109 калорій)

Як приготувати яйця у томатному соусі:

Візьміть сковорідку і розігрійте олію на сильному вогні. Додайте шпинат для збільшення поживних речовин, дайте йому трошки приготуватися. Додайте соус маринара і доведіть до кипіння. Зробіть дві лунки в соусі і розбийте в кожну по одному яйцю.

Розігрійте духовку до 200 градусів і поставте деко запікатися до тих пір, поки яйця не стануть мякими (15-20 хвилин). Подавайте блюдо за допомогою підсмажених хлібців.

Ньокі з песто та куркою

443 калорії

  • 26 г жиру (8 г насиченого жиру)
  • 1134 мг натрію
  • 35 г вуглеводів
  • (3 г клітковини, 2 г цукру)
  • 30 г білка

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 тарілка капусти, сирої, нарізаної (9 калорій)

1 чашка картопляних ньокі (254 калорії)

1 столова ложка песто (58 калорій)

80 г курячої грудки на грилі, лише м’ясо, подрібненої (122 калорії)

Як приготувати ньокі з песто та куркою:

Розігрійте сковороду з невеликими додаванням масла. Обсмажте капусту до м’якості. Окремо приготуйте ньокі, як рекомендує інструкція, та додавайте їх у сковороду разом з песто та куркою. Доведіть до кипіння, перемішайте та подавайте. Ця страва містить вражаючі 30 грамів білка, і її приготування займає всього кілька хвилин. Щоб збільшити порцію рекомендуємо додавати помідори черрі.

Куряче барбекю

476 калорій

  • 17 г жиру (0 г насиченого жиру)
  • 915 мг натрію
  • 47 г вуглеводів
  • (7 г клітковини, 20 г цукру)
  • 29 г білка

Як приготувати куряче барбекю:

Розігрійте духовку до 200 градусів та випікайте картоплю приблизно 45 хвилин. Змішайте подрібнені курячі шматочки з соусом барбекю на сковороді. Коли ваша картопля буде готова, розріжте її вздовж і покладіть цю суміш зверху. Прикрасьте блюдо шматочками авокадо, щоб додати поживності.

Суп з меленої індички та білої квасолі

460 калорій

  • 15 г жиру
  • (3 г насиченого жиру)
  • 1862 мг натрію
  • 43 г вуглеводів
  • (8 г клітковини, 4 г цукру)
  • 33 г білка

ІНГРЕДІЄНТИ:

½ столової ложки оливкової олії (63 калорії)

100 г нежирного фаршу з індички (167 калорій)

1 цибуля-порей, білі та світло-зелені частини, тонко нарізані кружечками (54 калорії)

400 мл овочевого бульйону (26 калорій)

½ чашки білої квасолі, консервованої, зцідженої. (150 калорій)

Як приготувати суп з індички та квасолі

Додайте олію на сковороду та розігрійте. Потім покладіть фарш і ретельно протушкуйте. Додайте нарізану цибулю-порей і варіть, поки вона не розм’якшиться. Влийте бульйон, доведіть до кипіння. Наприкінці додайте консервовану фасолю та тушкуйте 5 хвилин. Подавайте блюдо теплим. Це комфортний варіант їжі з клітковиною та білком, яку можна брати з собою.

Раніше OBOZ.UA розповів, що потрібно їсти чоловікам на сніданок.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader