Італійське село заробило €1,2 млн на одній камері ПДР: 355 людей "шикують" на гроші порушників
Італійське село заробило €1,2 млн на одній камері ПДР: 355 людей "шикують" на гроші порушників

Італійське село заробило €1,2 млн на одній камері ПДР: 355 людей "шикують" на гроші порушників

Італія лідирує у Європі за кількістю встановлених поліцейських камер контролю швидкості. Ці камери приносять значний прибуток, частина якого йде до бюджету місцевих громад, де вони встановлені. Деякі населені пункти буквально живуть коштом від штрафів за перевищення швидкості.

Доходи від штрафів постійно зростають. Наприклад, одне гірське село в Доломітових Альпах отримало рекордний прибуток саме завдяки штрафам, виписаним камерою контролю швидкості.

За даними motorradonline.de, в Італії встановлено понад 11 000 постійних камер контролю швидкості, за винятком мобільних камер. Для порівняння, у Німеччині таких камер лише 4 500.

Італійські дороги / фото: Motorradonline
Італійські дороги / фото: Motorradonline

Це пояснює чому італійські муніципалітети регулярно поповнюють свої бюджети за рахунок штрафів від порушників ПДР. Наприклад, у 2023 році дохід від штрафів у 20 найбільших італійських містах становив 585 мільйонів євро, що на 7% більше, ніж минулого року.

Рим, який зібрав 172 мільйони євро від усіх видів штрафів, посідає лише третє місце з доходу від радарів (7,5 мільйона євро). Лідирує Мілан з 8,5 мільйона євро, а за ним іде Флоренція, де дохід від штрафів зріс на 18,7 мільйона євро.

Але справжнім рекордсменом стало маленьке гірське село Колле-Санта-Лючія у Доломітових Альпах. З 2021 по 2023 рік вона заробила 1265822 євро всього на одній камері контролю швидкості.

При населенні всього 353 особи це означає близько 3600 євро доходу на душу населення.

Село Колле-Санта-Лючія / фото: Motorradonline
Село Колле-Санта-Лючія / фото: Motorradonline

Камера встановлена ​​на популярному серед туристів високогірному перевалі Passo Giau, де дозволена швидкість – 50 км/год. Численні туристи, не знаючи особливостей дороги, регулярно одержують штрафи, поповнюючи місцевий бюджет.

Однак у майбутньому доходи від камер контролю швидкості можуть знизитися. Міністр транспорту Італії Маттео Сальвіні оголосив про нову законодавчу постанову, спрямовану на обмеження використання камер контролю швидкості.

Заборонено встановлювати приховані камери, наприклад, за деревами та двокамерні системи. Місцеві органи влади повинні будуть обґрунтовувати встановлення камер, використовуючи дані про дорожній рух та аварії.

Історія цього маленького села в Доломітах вражає: заробіток понад 1,2 мільйона євро на одній камері контролю швидкості – це справді дивно. І це лише одна з багатьох подібних історій по всій Італії, де прибутки від штрафів продовжують зростати.

Крім того, Знай.ua повідомляв, жінка намагалася провезти 350 картриджів для Nintendo Switch: місце для схованки трохи бентежить.

Джерело матеріала
loader