Лечо – це класична страва угорської кухні, яка давно набула популярності у странах Європи. Хоч ця страва і немає точної рецептури, вона завжди виходить дуже смачною та ароматною. Лечо можна подавати в якості закуски, підливи до гарніру, або навіть у теплому вигляді як самостійну страву.
Як приготувати лечо так, щоб воно точно сподобалось усім, в Instagram розповіла фудблогерка з ніком jane foodbloger. За її словами, це максимально простий варіант консервації, коли хочеться чогось дійсно смачного.
Інгредієнти
- Перець болгарський – 3 кг
- Помідори – 1,8 кг
- Цибуля – 1 шт
- Часник – 1/2 шт
- Цукор – 1 стакан
- Сіль – 1 ст.л. з гіркою
- Лавровий лист – 5-6 шт
- Запашний перець – 10 шт
- Чорний перець – 30 шт
- Олія – 1/2 склянки
- Оцет 9% – 1,5 стакана
- Майоран
Спосіб приготування
1.Перець помити, розрізати вздовж навпіл, очистити від насіння і кожну половинку розрізати ще навпіл або на 3 частини.
2. Помідори помити, пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері разом із цибулею та часником.
3. У казан або каструлю з товстим дном, налити олію. Підігріти. Вилити помідори, закип’ятити, додати спеції і потім висипати перець. Тушкувати помішуючи протягом 35-40 хвилин після закипання.
4. Додати оцет і приправи за смаком. Ідеально підійде майоран.
5. Зняти з вогню та закатати у стерилізовані банки. Банки перевернути та обгорнути рушником до повного охолодження.
На OBOZ.UA є й інші рецепти лечо:
- Лечо з баклажан
- Лечо на зиму
- Лечо з цибулею