Такі страви зазвичай готують на Балканах. І в Туреччині.
Смачні запечені кабачки дуже просто приготувати. І їх можна навіть подати на святковий стіл. Зелень обирайте на свій смак. Рецептом поділилися на сайті Gipfel.
Човники з кабачків
Інгредієнти:
- молоді невеликі кабачки — 3 шт;
- м'ясний фарш — 500 г;
- одна велика цибулина;
- три зубчики часнику;
- один болгарський перець, червоний або жовтий;
- помідори-вершки — 5 шт;
- сметана — 6 ч. л.;
- твердий сир — 100 г;
- рослинна олія, сіль, перець, зелень.
Колір кабачка залежить від сорту. Вони можуть бути жовтими, білими та зеленими. Виберіть невеликі пружні кабачки — довжиною 10-20 см — такі найсмачніші. Великі сорти підходять для кабачкової ікри.
Незрілий овоч набагато корисніший за дозрілий. Молоді кабачки дуже корисно їсти в сирому вигляді й додавати в салат.
Кабачки розріжте вздовж, відріжте кінчики. Вишкребіть м'якоть ложкою. Стінки не повинні стати надто тонкими, залиште товщину не менше півсантиметра.
М'якоть дрібно поріжте. Наріжте дрібно цибулю, помідори та перець.
Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте цибулю, поки вона не стане прозорою.
Додайте перець і кабачки, продовжуйте тушкувати на невеликому вогні 10-15 хвилин, регулярно помішуючи.
Додайте в овочеву суміш помідори та тушкуйте ще хвилин п'ять. Посоліть, поперчіть за смаком.
Змішайте овочеву суміш із сирим фаршем. Вибирайте той, який вам більше до душі: курячий, яловичий, або асорті. Начинка для кабачків готова.
Змішайте сметану з роздавленим часником і дрібно посіченою зеленню, намажте на денце кожного човника. Використовуйте половину сметани. Присоліть дно човників, наповніть начинкою.
Намажте сметаною, що залишилася, і щедро посипте дрібно натертим сиром. Деко для запікання збризніть олією і викладіть кабачки, закрийте фольгою.
Запікайте за температури 180 градусів 35 хвилин, потім зніміть фольгу і поверніть деко в духовку на 10-15 хвилин, щоб сир підрум'янився.
Перед подачею присипте дрібно нарізаною зеленню.
Читайте також:
Млинці з молодою капустою: рецепт смачної сезонної страви
Заготовки на зиму: рецепт кабачків для рулетиків
Кабачкова піца: рецепт смачної страви із сезонних овочів