Човники з кабачків: дуже смачно і просто готується
Човники з кабачків: дуже смачно і просто готується

Човники з кабачків: дуже смачно і просто готується

Такі страви зазвичай готують на Балканах. І в Туреччині.

Смачні запечені кабачки дуже просто приготувати. І їх можна навіть подати на святковий стіл. Зелень обирайте на свій смак. Рецептом поділилися на сайті Gipfel.

Човники з кабачків

Інгредієнти:

  • молоді невеликі кабачки — 3 шт;
  • м'ясний фарш — 500 г;
  • одна велика цибулина;
  • три зубчики часнику;
  • один болгарський перець, червоний або жовтий;
  • помідори-вершки — 5 шт;
  • сметана — 6 ч. л.;
  • твердий сир — 100 г;
  • рослинна олія, сіль, перець, зелень.

Колір кабачка залежить від сорту. Вони можуть бути жовтими, білими та зеленими. Виберіть невеликі пружні кабачки — довжиною 10-20 см — такі найсмачніші. Великі сорти підходять для кабачкової ікри.

Незрілий овоч набагато корисніший за дозрілий. Молоді кабачки дуже корисно їсти в сирому вигляді й додавати в салат.

Кабачки розріжте вздовж, відріжте кінчики. Вишкребіть м'якоть ложкою. Стінки не повинні стати надто тонкими, залиште товщину не менше півсантиметра.

М'якоть дрібно поріжте. Наріжте дрібно цибулю, помідори та перець.

Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте цибулю, поки вона не стане прозорою.

Додайте перець і кабачки, продовжуйте тушкувати на невеликому вогні 10-15 хвилин, регулярно помішуючи.

Додайте в овочеву суміш помідори та тушкуйте ще хвилин п'ять. Посоліть, поперчіть за смаком.

Змішайте овочеву суміш із сирим фаршем. Вибирайте той, який вам більше до душі: курячий, яловичий, або асорті. Начинка для кабачків готова.

Змішайте сметану з роздавленим часником і дрібно посіченою зеленню, намажте на денце кожного човника. Використовуйте половину сметани. Присоліть дно човників, наповніть начинкою.

Намажте сметаною, що залишилася, і щедро посипте дрібно натертим сиром. Деко для запікання збризніть олією і викладіть кабачки, закрийте фольгою.

Запікайте за температури 180 градусів 35 хвилин, потім зніміть фольгу і поверніть деко в духовку на 10-15 хвилин, щоб сир підрум'янився.

Перед подачею присипте дрібно нарізаною зеленню.

Читайте також:

Млинці з молодою капустою: рецепт смачної сезонної страви

Заготовки на зиму: рецепт кабачків для рулетиків

Кабачкова піца: рецепт смачної страви із сезонних овочів

Джерело матеріала
loader
loader