Освіжить цього літа: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт легкого напою з домашнім сиропом та лимоном
Освіжить цього літа: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт легкого напою з домашнім сиропом та лимоном

Освіжить цього літа: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт легкого напою з домашнім сиропом та лимоном

Суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів у соціальній мережі, як зробити освіжаючий напій, що поєднує у собі кислинку лимона та аромат бузини.

Для приготування лимонаду знадобляться:

  • 75 мл бузинового сиропу
  • 50 г льоду
  • 200 г газованої води
  • кілька часточок лимона і трохи м'яти або тархуна за бажанням

Перший крок - приготувати бузиновий сироп, який можна використовувати не лише для лимонаду, а й у коктейлях та десертах завдяки його чудовому аромату, зауважив "Мастер Шеф" Ярославський.

Для приготування бузинового сиропу знадобляться:

  • 1000 г води
  • 500 г цукру
  • 40 г лимонного соку
  • 300 г квітів бузини

"Мастер Шеф" Ярославський розповів, спочатку змішують воду, цукор та лимонний сік, доводячи суміш до кипіння. Потім квіти бузини поміщають у банку, заповнюючи її повністю, і заливають щойно знятим із вогню сиропом. Банку накривають кришкою і залишають до повного остигання.

Щоб сироп довше зберігався, його проціджують та переливають у пляшку, яку потім зберігають у холодильнику.

Для приготування лимонаду бузиновий сироп змішують із газованою водою, додають лід, лимон та м'яту чи тархун, порадив "Мастер Шеф" Ярославський.

Останні новини України:

Як приготувати ідеальні млинці: простий робочий рецепт від судді "Майстер Шеф" Ярославського.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader