Пиріг вівчаря – страва, що чудово смакуватиме всім, хто любить фарш. Готувати цей пиріг дуже легко, а ще для нього можна використати пюре, що залишилось після вчорашнього обіду.
Фудблогерка з ніком tastystories.feed в Instagram розповіла, як приготувати пиріг вівчаря та які продукти для цього потрібні. Вона також зазначила, що рецепт цієї страви дуже простий і з ним зможе впоратись будь-хто.
Інгредієнти
- Фарш – 500 гр
- Морква – 2 шт
- Цибуля – ½ шт
- Томатний соус – 3 ст.л.
- Кукурудза консервована – ½ банки
- Сіль – 1 ч.л.
- Картопля – 800 гр
- Молоко – 100 мл
- Твердий сир – 50 гр
Спосіб приготування
1. Картоплю чистимо і відварюємо до готовності.
2. Зливаємо воду, додаємо молоко, сіль , та товкачкою для картоплі робимо пюре. Також можна використовувати вже готове пюре, що залишилось з учора.
3. Обсмажуємо дрібно нарізану цибулю з морквою на олії.
4. Додаємо фарш і обсмажуємо подрібнюючи дерев’яною лопаткою.
5. Коли фарш вже майже готовий, додаємо сіль та томатний соус.
6. Викладаємо у форму для запікання: фарш - кукурудза - картопля пюре - натираємо сир.
7. Відправляємо у розігріту до 180 духовку на 20-30 хвилин, або до моменту як сир стане золотого кольору.
На OBOZ.UA можна ознайомитись і з іншими рецептами пирогів:
- Пиріг на молоці
- Тертий пиріг
- Пиріг з варенням