Домашня кабачкова ікра: найточніший рецепт смачної закуски
Домашня кабачкова ікра: найточніший рецепт смачної закуски

Домашня кабачкова ікра: найточніший рецепт смачної закуски

Кабачкова ікра – одна з найсмачніших і найбюджетніших закусок, яку можна готувати з морквою, перцем, цибулею і навіть майонезом. Варто зазначити, що готувати її можна на сковороді та в духовці.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної та безпечної кабачкової ікри, яка готується з томатною пастою.

Рецепт ікри

Інгредієнти:

  • 3 кг молодих кабачків
  • 1 кг цибулі
  • 1 кг моркви
  • 1,5-2 ст.л солі
  • 1 ст.л цукру
  • 3-4 ст.л томатної пасти
  • олія для смаження
  • 6-7 зубчиків часнику
  • пучок кропу
  • чорний мелений перець
  • 2 ст.л оцту (якщо закривати)

Спосіб приготування:

1. Цибулю, моркву та кабачки очистіть і довільно наріжте, моркву натріть. Обсмажте цибулю на олії до м'якості, додайте моркву і трохи обсмажте.

Свіжі кабачки

2. Додайте кабачки, злегка обсмажте, посоліть.

Основа для страви

3. Після того, як ви посолите, кабачки почнуть віддавати вологу та тушкуйте у власних соку. Накрийте кришкою та готуйте на повільному вогні 40-60 хвилин.

Приготування закуски

4. Після перебийте блендером, додайте томатну пасту, подрібнений кріп, перемішайте і можна їсти.

Готова ікра

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Ікра з баклажанів та кабачків⠀
  • Ікра із зелених помідорів
  • Кабачкова ікра з майонезом
Джерело матеріала
loader