Кабачкова ікра – одна з найсмачніших і найбюджетніших закусок, яку можна готувати з морквою, перцем, цибулею і навіть майонезом. Варто зазначити, що готувати її можна на сковороді та в духовці.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної та безпечної кабачкової ікри, яка готується з томатною пастою.
Інгредієнти:
- 3 кг молодих кабачків
- 1 кг цибулі
- 1 кг моркви
- 1,5-2 ст.л солі
- 1 ст.л цукру
- 3-4 ст.л томатної пасти
- олія для смаження
- 6-7 зубчиків часнику
- пучок кропу
- чорний мелений перець
- 2 ст.л оцту (якщо закривати)
Спосіб приготування:
1. Цибулю, моркву та кабачки очистіть і довільно наріжте, моркву натріть. Обсмажте цибулю на олії до м'якості, додайте моркву і трохи обсмажте.
2. Додайте кабачки, злегка обсмажте, посоліть.
3. Після того, як ви посолите, кабачки почнуть віддавати вологу та тушкуйте у власних соку. Накрийте кришкою та готуйте на повільному вогні 40-60 хвилин.
4. Після перебийте блендером, додайте томатну пасту, подрібнений кріп, перемішайте і можна їсти.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Ікра з баклажанів та кабачків⠀
- Ікра із зелених помідорів
- Кабачкова ікра з майонезом