Зеленський із Сирським приїхали в Покровськ: що відбувається
Зеленський із Сирським приїхали в Покровськ: що відбувається

Зеленський із Сирським приїхали в Покровськ: що відбувається

Президент України представив нового командувача Об'єднаних сил генерала Андрія Гнатова, а також заявив, що низка профільних посадовців із Києва мала бути присутньою у прифронтовому населеному пункті та вирішувати питання на місці, однак цього не сталося.

Президент України Володимир Зеленський відвідав місто Покровськ Донецької області, у напрямку якого йде активний наступ російських військ. Про це стало відомо з його звернення, опублікованого 26 червня в офіційному Telegram-каналі президента.

Глава держави прибув на Донеччину разом із головнокомандувачем Олександром Сирським і новим командувачем Об'єднаних сил генералом Андрієм Гнатовим, щоб офіційно представити Гнатова і заслухати доповіді про поточну ситуацію на передовій.

Зеленський висловив подяку і захоплення воїнам 110-ї та 47-ї бригад, відзначивши їхній героїзм і результативність. Він також подякував бойовим медикам за їхній внесок в оборону.

У межах візиту президент провів детальну нараду з питань безпеки та підтримки громадян.

"Провів тут, на Донеччині, нараду з безпеки та підтримки людей — детальну нараду. Багато питань. І щодо забезпечення життя — вода, соціальні питання, евакуація, і щодо допомоги обороні, і щодо відновлення житла", — розповів Зеленський.

Президент зазначив, що в Києві буде проведена окрема розмова з урядовцями, які мають регулярно бути присутніми поблизу фронту і розв'язувати проблеми на місцях.

"І був здивований, що деякі профільні чиновники не були тут по пів року і більше. Буду робити щодо них відповідні висновки", — додав Зеленський.

Ситуація на Покровському напрямку

Згідно з ранковим зведенням Генерального штабу ЗСУ від 26 червня, на Покровському напрямку за день відбулося 13 бойових зіткнень. Ворог продовжує чинити тиск на позиції Сил оборони поблизу Новоолександрівки, Воздвиженки, Прогресу, Євгенівки, Сокола та Новоселівки Першої. Шість атак було успішно відбито, бойові зіткнення тривають.

Ситуація на Покровському напрямку за версією OSINT-аналітиків
Фото: deepstatemap.live

За останню добу на цьому напрямку російські війська втратили майже 300 осіб вбитими і пораненими. Також було знищено танк, дві броньовані машини, дві артилерійські системи та два автомобілі. Ще один танк, дві гармати, два автомобілі та одну бойову броньовану машину противника було пошкоджено.

Нагадаємо, 24 червня у ЗСУ розповіли, що на Покровському напрямку склалася складна ситуація. ЗС РФ просуваються, тоді як підрозділи Сил оборони України сильно виснажені. За повідомленням Генштабу ЗСУ, на Покровському напрямку протягом 24 червня відбулося 38 бойових зіткнень різної інтенсивності.

Теги за темою
Збройні сили України Донбас
Джерело матеріала
loader
loader