Ситуація з настанням окупантів на Харківщині різко змінилася: подробиці
Ситуація з настанням окупантів на Харківщині різко змінилася: подробиці

Ситуація з настанням окупантів на Харківщині різко змінилася: подробиці

На Харківщині активний наступ окупантів не просто загальмувався. Спроби захопити Вовчанськ перетворилися на спроби звільнити росіян із заводу. Про це розповів полковник запасу Збройних сил України та військовий експерт Олег Жданов. Він зауважив, що на Агрегатному заводі російські військові перебувають в оточенні без можливості отримання допомоги ззовні.

Недавні спроби прориву штурмових груп не мали успіху: дві з трьох груп були знищені, і лише невелика частина змогла потрапити на територію заводу. Проте їхнє становище залишається критичним, оскільки боєприпаси, їжа та медикаменти в окупантів закінчуються.

За словами полковника запасу ЗСУ Олега Жданова, українські бійці добре організували оборону і систематично завдають вогневих ударів по ворогові, використовуючи авіацію та артилерію.

"У таких умовах російські військові іноді здаються, виходячи з білими прапорами по одній чи невеликій групі. Україна може використати цю ситуацію для проведення інформаційно-психологічної операції, щоб змусити ворожий гарнізон здатися без бою" - зауважив експерт, зазначивши плачевне становище окупантів на вказаній ділянці. .

Жданов зазначив, що ці події послужили б потужним стимулом для підняття морального духу українських солдатів і суспільства, а також послабило б моральний настрій супротивника. Він висловив упевненість, що Генштаб має враховувати такий сценарій і, швидше за все, втілить його у життя.

Останні новини України:

Контрнаступ ЗСУ: експерт розповів про ситуацію на Харківщині.

Як довго триватиме війна в Україні: два основні сценарії

Експерт попередив усю Європу: перемога Трампа буде небезпечним сигналом.

Теги за темою
Україна Росія Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader